search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:45
MENU CLOSE

Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης

12.03.2020 20:10
Πέθανε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης - Media

 

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης.

Ο Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης γεννήθηκε το 1942 στα Κύρια Δράμας, σπούδασε κοινωνιολογία και αποφοίτησε απ’ τη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου. Υπήρξε ανταποκριτής στο Βελιγράδι των εφημερίδων «Αυγή» και «Ελευθεροτυπία» και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ συνεργάστηκε και με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με το «Athens Review of books».

Τα βιβλία που έγραψε ήταν τα: «Γιουγκοσλαβία- η έκρηξη του εθνικισμού» και «Η δολοφονία της Γιουγκοσλαβίας», ενώ επιμελήθηκε τα βιβλία: «Η επιβολή της βαρβαρότητας στη Γιουγκοσλαβία» και «Μιλόσεβιτς ένας επιτάφιος».

Μετέφρασε μεταξύ των άλλων τα βιβλία «Ο Δερβίσης και ο Θάνατος» του Μέσα Σελίμοβιτς, «Η γεύση της εξουσίας» του Λάντισλαβ Μνιάτσκο, «Η διαλεκτική του συγκεκριμένου» και «Η διαλεκτική της κρίσης» του Κάρελ Κόσικ , «Ο σερβικός λαϊκισμός», του Νεμπόϊσα Πόποβ , «Στόμα γεμάτο χώμα», «Ο θάνατος του κυρίου Γκόλουζα», «Η απολύτρωση» του Μπράνιμιρ Στσεπάνοβιτς, «Όταν άνθιζαν τα κολοκύθια» Ντράγκοσλαβ Μιχαϊλοβιτς, «Το λεξικό των Χαζάρων» του Μίλοραντ Πάβιτς, «Χιόνι στην Αθήνα» του Βίντοσαβ Στεφάνοβιτς.

Οι απόψεις του έχουν αποτυπωθεί σε δύο βιβλία, το «Νεκροταφείο των Ιδεών 1917-2017» και «Ο σταλινισμός και οι μεταμοντέρνοι θαυμαστές του». Η πολιτική του κηδεία θα γίνει το Σάββατο στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:45