search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45
MENU CLOSE

Ορκωμοσία Κ. Σακελλαροπούλου: Χαμόγελα στη βουλή, κόκκινα χαλιά και στρατιωτικά αγήματα για την νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας (Photos)

13.03.2020 11:09
sakel7

 

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κκ Ιερωνύμου, η κ. Σακελλαροπούλου ορκίστηκε “στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας” να φυλάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνά για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού..

“‘Αξια” αναφώνησαν οι βουλευτές, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος της ευχήθηκε “καλή δύναμη”. Μετά την ορκωμοσία της, η κα Σακελλαροπούλου κατευθύνθηκε στα κοινοβουλευτικά έδρανα, όπου χαιρέτησε τους πολιτικούς αρχηγούς.

Νωρίτερα, η κ. Σακελλαροπούλου έγινε δεκτή στο Μέγαρο της Βουλής από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Κων. Τασούλα και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδιδε τιμές.

Ως είθισται, κόκκινοι τάπητες στρώθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου ωστόσο τις παραδοσιακές χειραψίες αντικατέστησαν οι “επινεύσεις”, όπως απαιτεί η περίσταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:45