search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:29
MENU CLOSE

Καρφί Γεννηματά προς ΝΔ για Δημόσιο Σύστημα Υγείας: «Αυτό που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαν σχέδια να διαλύσουν»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2116
12-3-2020
14.03.2020 04:00
kinal-4.jpg

 

«Προτεραιότητά μας οι ανθρώπινες ζωές. Να ληφθούν με αποφασιστικότητα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη δημόσια υγεία. Χωρίς καθυστερήσεις, δισταγμούς και εξαιρέσεις» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 
«Χρειάζονται όμως σημαντικοί πρόσθετοι πόροι. Ώστε να ενισχυθεί τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση και η Ευρώπη να καταλάβουν ότι τα υπερπλεονάσματα και οι περικοπές δεν έχουν τώρα θέση, επιβάλλεται να αλλάξουν» σημείωσε ακόμη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

Η ίδια, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 την Τρίτη το βράδυ, είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως «η πολιτεία βάζει τους κανόνες με τις αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές και όλοι οφείλουν να ακολουθούν χωρίς καμία εξαίρεση και δεν εξαιρείται ούτε η Εκκλησία» συνιστώντας ψυχραιμία και υπευθυνότητα. 
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛΛ επισήμανε πως η απόφαση για το δεκαπενθήμερο κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι σε σωστή κατεύθυνση, λέγοντας πως «εμείς χρειαζόμαστε τώρα να ανασχέσουμε τον ρυθμό εξάπλωσης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να θωρακίσουμε το σύστημα Υγείας, να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει πιθανή έξαρση το επόμενο διάστημα». 

Παράλληλα η Γεννηματά ζήτησε από την κυβέρνηση την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας αφού, όπως είπε, προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές και εκεί πρέπει να πέσει το βάρος της αντιμετώπισης. «Πρώτον, να ενισχυθεί τώρα το δημόσιο σύστημα πριν να είναι αργά. Να ανοίξουν κρεβάτια ΜΕΘ. Χρειάζεται βελτίωση στην πρώτη υποδοχή των κρουσμάτων των ασθενών, γιατί ταλαιπωρούνται αφάνταστα πάρα πολλές ώρες μέσα σε ταξί, σε ιδιωτικά αυτοκίνητα, με ασθενοφόρα καθυστερούν». 
Και συνέχισε η Γεννηματά ρίχνοντας το «καρφί» της για τη «γαλάζια» κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας: «Παρά τις τεράστιες προσπάθειες των ανθρώπων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η ταλαιπωρία είναι μεγάλη. Να προσληφθούν τώρα εκτάκτως νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό, να αντέξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αυτό που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαν σχέδια να το διαλύσουν, γιατί τώρα φαίνεται η χρησιμότητά του. Είναι λοιπόν κρίσιμο να σταθεί στα πόδια του». 

Αναφερόμενη στα ζητήματα της οικονομίας η Γεννηματά υποστήριξε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα, σημειώνοντας πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν επαρκούν. «Είναι κατώτερα των αναγκών και των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ανθρώπων που πιθανότητα θα μείνουν άνεργοι εξαιτίας της εξέλιξης με τον κορωνοϊό και θα χρειαστούν βοήθεια». 

Με αιχμηρή γλώσσα για τον πρωθυπουργό η Γεννηματά σημείωσε: «Δεν χάρηκα καθόλου που είδα τον κ. Μητσοτάκη να ακούει την κ. Μέρκελ να λέει ότι πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία στις αποφάσεις. Καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν έχει στόχο για πλεονάσματα 3,5%. Άρα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα για μας, να αλλάξει ο στόχος και να μας δώσουν τη δυνατότητα έκτακτης ενίσχυσης περιοχών και κλάδων που μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27