search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:10
MENU CLOSE

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναμένεται να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

13.03.2020 17:35
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναμένεται να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Media
 
Διάγγελμα για τον κορωνοϊό αναμένεται ότι θα απευθύνει ο Ντόναλντ Τραμπ στις 21.00 ώρα Ελλάδας, θέτοντας τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Αμερικανός πρόεδρος θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 
Ο Νόμος Stafford θα επιτρέψει στην κυβέρνηση τη χορήγηση μεγαλύτερης κρατικής ενίσχυσης προς τις πολιτικές και δημοτικές αρχές, όπως ανέφεραν στο BBC καλά πληροφορημένες πηγές.
 
Ταυτόχρονα θα ενεργοποιηθεί η διαβόητη FEMA, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρησης Εκτάκτων Αναγκών, η οποία έχει στη διάθεσή της 40 δισ. δολάρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορές ασθενών, ενεργοποίηση κέντρων υγείας και να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.
 
Το τελευταίο διάστημα, ο Τραμπ δέχεται αυξημένες πιέσεις για δράση κατά του κορωνοϊού, κι ενώ κυβερνήτες και δήμαρχοι κλείνουν σχολεία και ματαιώνουν εκδηλώσεις και αθλητικά δρώμενα.
 
Πάντως, η κήρυξη των ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δείχνει μεταστροφή του Τραμπ, που στο παρελθόν συνέκρινε τον κορωνοϊό με την εποχική γρίπη ενώ διαβεβαίωνε ότι η διακυβέρνησή του είχε θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:10