search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46
MENU CLOSE

Ο Μοχάμεντ Μούρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας νέος πρόεδρος της Αιγύπτου

24.06.2012 15:09
Ο Μοχάμεντ Μούρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας νέος πρόεδρος της Αιγύπτου - Media

Ο υποψήφιος Μοχάμεντ Μούρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επικράτησε του Αχμέντ Σαφίκ -πρώην στρατηγού της αεροπορίας και τελευταίου πρωθυπουργού του Μουμπάρακ- στις πρώτες εκλογές στην Αίγυπτο μετά την πτώση του καθεστώτος.

Ο υποψήφιος Μοχάμεντ Μούρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας επικράτησε του Αχμέντ Σαφίκ – πρώην στρατηγού της αεροπορίας και τελευταίου πρωθυπουργού του Μουμπάρακ- στις πρώτες εκλογές στην Αίγυπτο μετά την πτώση του καθεστώτος.

Οπαδοί του Μούρσι κατέκλυσαν την πλατεία Ταχρίρ για να πανηγυρίσουν, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση του αποτελέσματος είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Πέμπτη, όμως η εκλογική επιτροπή της χώρας προφασιζόμενη τις ενστάσεις που είχαν κατατεθεί επί της εκλογικής διαδικασίας ανακοίνωσε τελικά σήμερα το αποτέλεσμα και ενώ το κλίμα στη χώρα είχε γίνει επικίνδυνα εκρηκτικό, καθώς και οι δύο υποψήφιοι μετά τις εκλογές ισχυρίζονταν ότι προηγούνταν.

Ο νέος πρόεδρος θα ασκεί τα περιορισμένα καθήκοντά του υπό τον ασφυκτικό κλοιό του στρατού.
Σημειώνεται ότι το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο,  διατηρεί την πρωτοβουλία της πρότασης αλλά και της έγκρισης των νόμων, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η συνταγματική αναθεώρηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46