17/08/2019 20:27:00
24.6.2012

Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί θέλουν να φύγουμε από το ευρώ

Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί θέλουν να φύγουμε από το ευρώ - Media

Οι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα εάν αποτύχει να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος της σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop-Fiducial που δημοσιεύεται σε πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων -  το 95% των Γάλλων, το 84% των Γερμανών, το 72% των Ισπανών και το 65% των Ιταλών- θεωρεί ότι «τα χρήματα που έχουν δοθεί ως δάνεια στην Ελλάδα είναι χαμένα χρήματα», διότι η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια.

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι τάσσονται οι Γερμανοί (78%) και οι Γάλλοι (65%), ενώ οι Ισπανοί (51%) και οι Ιταλοί (49%) εμφανίζονται πιο επιεικείς.

Στην πλειοψηφία τους οι ερωτηθέντες αντιτίθενται στην επιστροφή στα εθνικά τους νομίσματα.

Η δημοσκόπηση έλαβε χώρα από την 18η ως την 21η Ιουνίου σε δείγμα 1.001 ανθρώπων στη Γαλλία, 1.003 στη Γερμανία, 976 στην Ισπανία και 967 στην Ιταλία. Τα ευρήματά της δημοσιεύονται ταυτόχρονα στις εφημερίδες Le Journal du Dimanche (Γαλλία), ABC (Ισπανία), Bild am Sonntag (Γερμανία) και Corriere della Sera (Ιταλία).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.