search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:53
MENU CLOSE

Φιλιππίνες: Απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύκτα λόγω κορονοϊού

14.03.2020 07:40
Φιλιππίνες: Απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύκτα λόγω κορονοϊού - Media

 

Οι δήμαρχοι των 16 προαστίων της Μανίλα στις Φιλιππίνες ανακοίνωσαν ότι από σήμερα επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύκτα και κάλεσαν τα εμπορικά κέντρα να αναστείλουν τη λειτουργία τους για ένα μήνα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, μετά την ανακοίνωση και του έκτου θανάτου από την ασθένεια covid-19.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε αύξησε το επίπεδο υγειονομικής έκτακτης ανάγκης για τη χώρα στο ύψιστο και ανακοίνωσε μέτρα καραντίνας για την πρωτεύουσα Μανίλα όπου ζουν 12 εκατομμύρια άνθρωποι.

Αν τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν πλήρως, θα είναι τα πιο αυστηρά που έχουν υιοθετηθεί στην Ασία.

«Προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ανθρώπων. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις των ανθρώπων στη μητροπολιτική περιοχή της Μανίλας», δήλωσε Χοσέ Αρτούρο Γκαρσία επικεφαλής των αρχών της περιοχής.

Κάποιοι από τους κατοίκους της Μανίλα έσπευσαν στους σταθμούς λεωφορείων και τα αεροδρόμια ενόψει της εφαρμογής των νέων μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ αύριο Κυριακή.

Ο Ντουτέρτε εξέδωσε την Πέμπτη ανακοίνωση για τον περιορισμο των ταξιδίων από και προς την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο, ενώ παρέτεινε το κλείσιμο των σχολείων ως τις 12 Απριλίου.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύκτα θα ισχύει από τις 15 Μαρτίου ως τις 14 Απριλίου, με κάποιες εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους, εξήγησε ο Γκαρσία, διευκρινίζοντας ότι οι παραβάτες θα λαμβάνουν απλώς μια προειδοποίηση και δεν θα συλλαμβάνονται.

Οι δήμαρχοι των προαστίων θα εκδώσουν ανακοινώσεις για την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των εμπορικών κέντρων, με εξαίρεση τα καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, τις τράπεζες και τα φαρμακεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:51