search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:33
MENU CLOSE

Και τρίτος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα – 67χρονος από Ζάκυνθο

14.03.2020 08:47
Και τρίτος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα - 67χρονος από Ζάκυνθο  - Media

 

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ζακύνθου, άφησε σήμερα το πρωί ο 67χρονος που είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Είναι το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν 90 ετών, κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο 67χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικου και άμεσως τον διασωληνωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε και ένας 90χρονος. 

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα ήταν ο 66χρονος Μανώλης Αγιομυργιαννάκης. Ο περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε. 

Σε σοβαρή κατάσταση ο γιος και η νύφη του 90χρονου που πέθανε στην Πτολεμαΐδα

Σε σοβαρή άλλα σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, ο γιος του και σε λίγο καλύτερη κατάσταση η νύφη του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο 90χρονος είχε απευθυνθεί αρχικά στο Κέντρο υγείας Τσοτιλίου και στην συνέχεια απευθύνθηκε στο νοσοκομείο Καστοριάς στο ΤΕΠ.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον eleftherotypo.gr έγινε εισαγωγή του στην Παθολογική κλινική με συμπτώματα πνευμονίας. Μετά την επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ του έγιναν εξετάσεις όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ένα άλλο περιστατικό, ένας 78χρονος κι αυτός από την Δαμασκηνιά Βοΐου που νοσηλευόταν από τις 8 Μαρτίου στην Παθολογική κλινική του Μαμάτσειου με συμπτώματα πνευμονίας ομολόγησε κάποια στιγμή στους γιατρούς ότι έχουν συναντηθεί με τον 90χρονο. Του έγιναν αμέσως εξετάσεις κα διαπιστώθηκε κα αυτός ότι είναι θετικός στο κορωνοϊό.

Το μεσημέρι αναμένεται στο νοσοκομείο Καστοριάς κλιμάκιο του ΕΟΔΥ όπου θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με τους γιατρούς και την διοίκηση του νοσοκομείου. Η Καστοριά έχει 13 διαπιστωμένα κρούσματα εκ των οποίων 7-8 είναι νοσηλευτές και γιατροί του νοσοκομείου.

Πάνω από 40 άτομα από το προσωπικό του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε καραντίνα, χωρίς όμως κάνεις από αυτούς να έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28