search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Η αεροπορική εταιρεία Swiss θέτει εκτός λειτουργίας τον μισό της στόλο

14.03.2020 10:13
Η Ευρώπη γονατίζει από κορωνοϊό και στην Ελβετία προετοιμάζουν τα θέρετρα σκι για τα Χριστούγεννα - Media

 

Η θυγατρική της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, η Swiss International, ανακοίνωσε ότι θέτει εκτός λειτουργίας τον μισό της στόλο και περιορίζει τις ώρες εργασίες για το προσωπικό καμπίνας στην προσπάθειά της να προφυλάξει τα οικονομικά της τα οποία έχουν πληγεί λόγω της επιδημίας του νέου κορονοΐου.

«Προκειμένου να αντισταθμίσει τη ραγδαία μείωση στη ζήτηση και την απώλεια εσόδων, η SWISS αποφάσισε να λάβει αμέσως επιπλέον προληπτικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τη ρευστότητά της», ανέφερε σε ανακοίνωσή της χθες Παρασκευή.

Εξάλλου η εταιρεία επεσήμανε ότι η καταβολή μπόνους τόσο στο ιπτάμενο προσωπικό όσο και στα ανώτερα στελέχη της διεύθυνσης θα αναβληθεί για το τέλος του έτους και πρόσθεσε ότι σταματά τις προσλήψεις με εξαίρεση τους ασκούμενους, ενώ αναστέλλει ή ακυρώνει όλα τα μη απαραίτητα έργα.

Μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να συζητούν με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου έχουν την έδρα τους ώστε να λάβουν οικονομική βοήθεια μετά τη μείωση που έχουν δει στα έσοδά τους εξαιτίας του σημαντικού περιορισμού στα αεροπορικά ταξίδια λόγω της επιδημίας covid-19.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:06