search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:59
MENU CLOSE

Λέσβος: Αναχώρησε το αρματαγωγό με 450 πρόσφυγες και μετανάστες

14.03.2020 11:45
Λέσβος: Αναχώρησε το αρματαγωγό με 450 πρόσφυγες και μετανάστες - Media

 

Με κατεύθυνση το εσωτερικό της Ελλάδας αναχώρησε στη 1 σήμερα το μεσημέρι το αρματαγωγό Ρόδος» το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης από τις 4 Μαρτίου φιλοξενώντας 450 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα στη 1 και 2 Μαρτίου. Και οι οποίοι σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου δεν έχουν δυνατότητα κατάθεσης αίτησης ασύλου.

Την αναχώρηση είχα προαναγγείλει σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Αυτοί που έφθασαν, τις τελευταίες 15 ημέρες, κρατήθηκαν ξεχωριστά» τόνισε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε πως «σήμερα, ξεκινάμε τις μετακινήσεις από τα νησιά όσων ήρθαν από την 1 η Μαρτίου σε κλειστές δομές στις Σέρρες και στη Μαλακάσα. Ξεκινάμε με 450 άτομα που φεύγουν από τη Λέσβο. Ήδη, το καράβι πρέπει να έχει αναχωρήσει από το λιμάνι. Μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι».

Για τα κλειστά κέντρα, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή, δε συνεχίζονται οι εργασίες. Έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός από τους Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη να μας προτείνουν τον ακριβή τρόπο που θεωρούν οι τοπικές κοινωνίες ότι ανταποκρίνεται στις δικές τους απαιτήσεις. Από αρχές Φεβρουαρίου, θέλαμε να έχουμε θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε δυο κινδύνους που είχαμε προβλέψει. Την ένταση στη Συρία και τον κίνδυνο του κορoνοϊού».

Πηγή: stonisi.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27