search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:07
MENU CLOSE

Η Siemens στον δεύτερο γύρο έργου-«μαμούθ» για τα ελληνικά δεδομένα

14.03.2020 12:04
Η Siemens στον δεύτερο γύρο έργου-«μαμούθ» για τα ελληνικά δεδομένα - Media

 

Ολοκληρώθηκε χθες η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών για τους Σταθμούς Μετατροπής (Converters) της ηλεκτρικής Διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής. Σύμφωνα με πηγές της «Αριάδνη Interconnection», θυγατρικής του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο, μετά από τον έλεγχο των δύο τεχνικών προσφορών που είχαν υποβληθεί, ο οποίος διήρκησε περισσότερους από τέσσερις μήνες, η SIEMENS προχωρά στον δεύτερο γύρο της διαπραγμάτευσης με τον ΑΔΜΗΕ με αντικείμενο το οικονομικό τίμημα.

Η προσφορά της NARI απορρίφθηκε, δεδομένου – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «του επιτακτικού χαρακτήρα της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης που επιτάσσει την ελαχιστοποίηση όλων των κινδύνων υλοποίησης». Προκειμένου να διασφαλιστεί η εγκυρότερη δυνατή αξιολόγηση, ο ΑΔΜΗΕ χρειάστηκε να επιστρατεύσει εμπειρογνώμονες που έχουν λάβει μέρος σε αντίστοιχα κορυφαία έργα διεθνώς.

Τονίζεται ακόμη ότι η Κινεζική State Grid, στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, συναινεί πλήρως με την απόφαση αυτή με συνολικό προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ. Ο διαγωνισμός αφορά στη Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση δυο Σταθμών Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος και ενός Υποσταθμού για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2 x 500 MW).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 36 μήνες. Το Έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός της διασύνδεσης διαμορφώνεται σε 1 δισ. ευρώ.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:03