search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:14
MENU CLOSE

Αναβάλλονται οι προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος στη Τζόρτζια

15.03.2020 07:11
Αναβάλλονται οι προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος στη Τζόρτζια - Media

 

Οι αρχές της πολιτείας Τζόρτζια στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν για τις 19 Μαΐου τις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη του υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες αρχικά ήταν προγραμματισμένες για τις 24 Μαρτίου, εξαιτίας των ανησυχιών για την επιδημία του νέου κορονοϊού.

«Τα γεγονότα εξελίσσονται γρήγορα και η βασική μου προτεραιότητα είναι να προστατεύσω την υγεία του προσωπικού μας στα εκλογικά κέντρα, των οικογενειών τους και όλης της κοινότητας», δήλωσε ο Μπραντ Ράφενσπέργκερ γραμματέας της πολιτείας Τζόρτζια σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε χθες Σάββατο.

Νωρίτερα χθες ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ είχε κηρύξει την πολιτεία σε υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς έχουν καταγραφεί εκεί 66 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και ένα θάνατος.

Την Παρασκευή οι αρχές της Λουιζιάνα είχαν ανακοινώσει την αναβολή των προκριματικών εκλογών του Δημοκρατικού Κόμματος, που ήταν προγραμματισμένες για τις 4 Απριλίου, για τους ίδιους λόγους. Η ψηφοφορία στη Λουιζιάνα θα διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου.

Αντίθετα τέσσερις πολιτείες, η Φλόριντα, το Οχάιο, το Ιλινόι και η Αριζόνα, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές όπως ήταν προγραμματισμένο την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί λιγότερες από τις μισές προκριματικές εκλογές (25 σε σύνολο 57) για την εκλογή του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10