search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:05
MENU CLOSE

Μακρόν: Με υπευθυνότητα θα ξεπεράσουμε την κρίση του κορονοΪού

15.03.2020 12:55
Γαλλία: Αυστηρότερη απαγόρευση της κυκλοφορίας θα επιβληθεί στη Μασσαλία - Media

 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον νέο κορονοϊό και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η χώρα του θα ξεπεράσει την κρίση επιδεικνύνοντας υπευθυνότητα.

“Είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας και επίσης της δημοκρατικής ζωής της χώρας μας” είπε ο Μακρόν, υπερασπιζόμενος την απόφασή του να διεξαχθούν κανονικά οι τοπικές εκλογές.

“Θα ξεπεράσουμε την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά” τόνισε ο Γάλλος ηγέτης, αφού ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της βόρειας Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων και εστιατορίων ήταν απαραίτητη, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν χαλαρότητα στην ανάγκη να αυτοπροστατευθούν από τον ιό.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρουνό Λεμέρ διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν καταγράφονται ελλείψεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν τα ψώνια τους, όπως έκαναν συνήθως.

“Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και δεν θα υπάρξουν αρκεί όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα” σημείωσε ο Λεμέρ σε μια συνέντευξη τύπου.

“Συνεχίστε τα ψώνια σας όπως πριν” συμπλήρωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52