search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Έκαναν μέχρι και χειροτονία στη Θεσσαλονίκη – Παρέμβαση Μητσοτάκη

15.03.2020 15:16
Ο ψηλότερος Έλληνας βρίσκεται στην Λάρισα: Αν δεν εγχειριζόμουν θα ξεπερνούσα τα 2,50 μέτρα! (Photos) - Media

 

Το ενδεχόμενο να ανασταλούν οι καθημερινές λειτουργίες στις εκκλησίες θα εξεταστεί, αύριο Δευτέρα, η Ιερά Σύνοδος μετά και τη μεγάλη προσέλευση πιστών την Κυριακή στις εκκλησίες. 

Στο συγκεκριμένο προληπτικό μέτρο έχει ήδη προχωρήσει και ο Αναστάσιος της Αλβανίας που ανακοίνωσε τη λήψη προληπτικών μέτρων αναστέλλοντας τις καθημερινές λειτουργίες και την οργανωμένη μαζική σίτιση των απόρων (αντικαταστάθηκε με αποστολή πακέτων). 

Τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Λάρισα αρκετοί πιστοί αγνόησαν τις εκκλήσεις των γιατρών, κυβέρνησης, Μητροπολιτών και ιερέων. 

«Κοινώνησα – Τι να φοβηθώ; Δεν θα πάθουμε τίποτα μέσα στην Εκκλησία»

«Την Εκκλησία δεν την φοβάμαι. Γιατί νομίζω ότι μόνο η πίστη μας, αν δεν αφήνουμε τη ζωή μας στα χέρια του Χριστού, που αλλού να πιστέψουμε;», δήλωσε πιστή νεαρής ηλικίας.

«Ο Χριστός μάς προστατεύει και δεν πρόκειται να πάθουμε τίποτα μέσα στην Εκκλησία. Έξω μπορεί να πάθουμε πολλά περισσότερα. Αποκλείεται. Θα συνεχίζομαι να έρχομαι στην Εκκλησία», επισήμανε ηλικιωμένη. 

Άλλη γυναίκα μικρότερης ηλικίας είπε για τη Θεία Κοινωνία: «Δεν υπάρχει φόβος. Κοινωνούμε όλα τα χρόνια, στους αιώνες των αιώνων» και μία ηλικιωμένη λίγο αργότερα να λέει: «Κοινώνησα. Τι να φοβηθώ όταν παίρνω τον Χριστό μέσα μου;».

Και χειροτονία στη Θεσσαλονίκη 

Εκτός από την Θεία Λειτουργία ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πραγματοποίησε και την χειροτονία του κ. Ευαγγέλου Μπαμπατζιάνη, απόφοιτου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, έγγαμου, συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως στο κατηχητικό της έργο, μεγαλωμένος στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Συκεών και πνευματικό ανάστημα του Πρωτ. π. Νικηφόρου Καλαϊτζίδη. 

Παρέμβαση Μητσοτάκη

Οι εικόνες με την αθρόα συμμετοχή πιστών στους ιερούς ναούς προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που επικοινώνησε εκ νέου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να του εκφράσει τις ανησυχίες του και να του ζητήσει να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:17