search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10
MENU CLOSE

Τι γίνεται τελικά στα γαλλογερμανικά σύνορα; «Κλείνουν», λένε οι Γερμανοί, «απλώς πιο αυστηροί έλεγχοι» λένε οι Γάλλοι

15.03.2020 18:25
Τι γίνεται τελικά στα γαλλογερμανικά σύνορα; «Κλείνουν», λένε οι Γερμανοί, «απλώς πιο αυστηροί έλεγχοι» λένε οι Γάλλοι - Media

 

Τα μέτρα που λαμβάνονται στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας, για την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, δεν συνιστούν κλείσιμο των συνόρων, αλλά ενίσχυση των ελέγχων, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

Χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή, η γερμανική εφημερίδα Bild έγραψε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας συμφώνησαν το κλείσιμο με τους επικεφαλής των κρατιδίων που εμπλέκονται και το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 το πρωί τοπική ώρα αύριο.

“Δεν πρόκειται για κλείσιμο συνόρων. Πρόκειται για μέτρα που ενισχύουν τους ελέγχους” ανέφερε ένας αξιωματούχος της γαλλικής προεδρίας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος συνομίλησαν το Σαββατοκύριακο και συντόνισαν τις προσπάθειές τους.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε, επικαλούμενο μια πηγή ενήμερη για το θέμα, ότι οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να κλείσουν από αύριο το πρωί τα σύνορα της χώρας με τη Γαλλία, την Ελβετία και την Αυστρία, επιχειρώντας να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Το κλείσιμο των συνόρων δεν θα αφορά τις διελεύσεις εμπορευμάτων και θα εξαιρούνται οι μεθοριακοί εργαζόμενοι, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Ένας από τους λόγους που ανέφεραν οι γερμανικές αρχές, εκτός του ελέγχου της επιδημίας, είναι να αποφευχθεί το ενδεχόμενο οι πολίτες των γειτονικών χωρών να σπεύσουν μαζικά να κάνουν αγορές από τα γερμανικά καταστήματα και να αδειάσουν τα ράφια.

Το εν λόγω μέτρο δεν θα αφορά, προς το παρόν, τις άλλες χώρες που συνορεύουν με τη Γερμανία, που κρίνεται πως είναι λιγότερο προβληματικές σε σχέση με την εξάπλωση του ιού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:07