search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:06
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έκλεισαν Πύργος του Άιφελ και Μουσείο Λούβρου

16.03.2020 06:14
Κορωνοϊός: Έκλεισαν Πύργος του Άιφελ και Μουσείο Λούβρου - Media

 

Ο Πύργος του Άιφελ έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, όπως έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία σε ανακοίνωσή της επισήμανε πως ελπίζει ότι «θα μπορέσει να ξανανοίξει πολύ σύντομα, όταν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέψει».

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, το διάσημο καμπαρέ του Παρισιού Μουλέν Ρουζ και το Μουσείο του Λούβρου βρίσκονται μεταξύ των πολιτιστικών αξιοθέατων που έκλεισαν τις πόρτες τους από το Σάββατο, αφού η γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των 100 ανθρώπων για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Το Μουσείο του Λούβρου, το δημοφιλέστερο παγκοσμίως, με 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, ανακοίνωσε ότι έκλεισε τις πόρτες του, από την Παρασκευή 13 Μαρτίου, «μέχρι νεωτέρας».

Το Μουλέν Ρουζ, με ιστορία 130 ετών, οι χορεύτριες καν καν του οποίου με τις φαντασμαγορικές στολές προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες, επιβεβαίωσε ότι έκλεισε για το κοινό μέχρι νεωτέρας. Σε αυτό το πλαίσιο θα δίνει επιστροφές χρημάτων ή τη δυνατότητα στους πελάτες να κάνουν κρατήσεις σε άλλη ημερομηνία.

Εντούτοις, τα φώτα δεν θα σβήσουν στο κτήριο, στη συνοικία Πιγκάλ του Παρισιού. «Δεν θέλουμε το Μουλέν Ρουζ να χάσει κάθε θετικό στοιχείο και την αισιοδοξία του, θέλουμε οι άνθρωποι να μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου.

Ορισμένοι από τους 450 εργαζόμενους του διάσημου καμπαρέ θα συνεχίσουν να εργάζονται, για παράδειγμα επιδιορθώνοντας κοστούμια, για τη στιγμή που θα είναι έτοιμο να ανοίξει, όπως εξήγησε η εκπρόσωπος.

Επιπλέον, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών, ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας έκλεισε για το κοινό εξαιτίας του κορωνοϊού, με τη διεύθυνσή του να ανακοινώνει ότι θα παραμείνει ανοικτό μονάχα το πάρκο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:05