search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:00
MENU CLOSE

Ιταλία: «Σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε την Ευρώπη»

25.06.2012 13:20
Ιταλία: «Σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε την Ευρώπη»    - Media

Εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε την Ευρώπη» διοργανώνεται τη Δευτέρα στην πλατεία του Πάνθεον στη Ρώμη με τη στήριξη της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Σώζουμε την Ελλάδα, σώζουμε την Ευρώπη» διοργανώνεται τη Δευτέρα στην πλατεία του Πάνθεον στη Ρώμη με τη στήριξη της ιταλικής κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα μάλιστα με τους αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου Τζάνι Πιτέλα και Άννυ Ποδηματά και διάφορους τους Ιταλούς ευρωβουλευτές και ανθρώπους του πολιτισμού και της επιστήμης η πρωτοβουλία διοργανώνεται με ζητούμενο την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου μεταξύ τρόικας και Αθήνας.

«Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχουν συντεταγμένες έξοδοι, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με μια καταστροφή, με μια βουτιά στο κενό με ανυπολόγιστες συνέπειες» αναφέρουν ο φιλόσοφος Ρέμο Μποντέι, ο μουσικός Νικόλα Πιοβάνι, ο ογκολόγος Ουμπέρτο Βερονέζι και ο καθηγητής Αστικού Δικαίου Στέφανο Ροντοτά.

«Για να σώσουμε την Ευρώπη πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα και να επαναδιαπραγματευθούμε την εφαρμογή των μνημονίων μεταξύ της τρόικας και της Αθήνας» αναφέρουν επίσης οι υπεύθυνοι της κινητοποίησης.

Η πρωτοβουλία στηρίζεται και από την εφημερίδα L’Unita, από τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Città Futuraω και από τον περιφερειάρχη της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης Νικόλα Τζινγκαρέτι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44