search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:10
MENU CLOSE

“Αστεία πράγματα…”

02.03.2010 13:24
"Αστεία πράγματα..." - Media

Τι είναι 7 μήνες μπροστά στην αιωνιότητα; Ένα τίποτα. Μια λειψή εγκυμοσύνη. Ένα τσουρούτικο ακαδημαϊκό έτος. Μια κουτσή τηλεοπτική σεζόν. Μια ημιτελής σύμβαση ορισμένου χρόνου. Κι όμως… 7 μήνες ήταν αρκετοί για να γίνουν σοβαρά, κάποια πράγματα εντελώς αστεία. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ένα μικρό αποσπασματάκι από τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Γιώργος Παπανδρέου:

Τι είναι 7 μήνες μπροστά στην αιωνιότητα; Ένα τίποτα. Μια λειψή εγκυμοσύνη. Ένα τσουρούτικο ακαδημαϊκό έτος. Μια κουτσή τηλεοπτική σεζόν. Μια ημιτελής σύμβαση ορισμένου χρόνου. Κι όμως… 7 μήνες ήταν αρκετοί για να γίνουν σοβαρά, κάποια πράγματα εντελώς αστεία. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε ένα μικρό αποσπασματάκι από τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Γιώργος Παπανδρέου: «…Εμείς, με το πρόγραμμά μας, έχουμε στόχο να επανακινήσουμε την οικονομία και να βρούμε τους απαραίτητους πόρους.

Βεβαίως, υπάρχει μια διαδικασία δανειοδότησης του ελληνικού κράτους, η οποία είναι σε εξέλιξη. Δεν είναι ο δικός μας στόχος, όμως, να φορτώσουμε τεράστια ποσά νέου χρέους, όπως έκανε αυτή η κυβέρνηση. Ξέρετε ποιο ήταν το χρέος, όταν παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία; Ήταν 180 δις. Ξέρετε ποιο είναι το χρέος σήμερα, που παραδίδει; Είναι 280 δις. Αυτή είναι η τραγική κατάληξη αυτής της κυβέρνησης.

Άρα, λοιπόν, εμείς θα χρηματοδοτήσουμε για να επανακινήσουμε την οικονομία. Εάν δεν κινηθεί ξανά η οικονομία, τότε είναι που θα έχουμε μεγαλύτερες ανάγκες δανεισμού, τότε είναι που θα έχουμε λιγότερα έσοδα στον κρατικό κορβανά. Τότε είναι που θα αναγκαστεί, θα αισθανθεί έστω ο επιχειρηματίας, ο μικρομεσαίος κ.λπ., ότι πρέπει να φοροδιαφεύγει, για να διασώσει πιθανώς την εταιρεία του.

Γι’ αυτό ακριβώς, θεωρούμε ότι οι εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης – όσο αξιόπιστες μπορεί να τις θεωρήσει κανείς σήμερα, όπως σας είπα – είναι καταστροφικές. Μιλάει για πάγωμα μισθών, για πάγωμα της αγοράς, ως λύση του προβλήματος. Με 160 εκατομμύρια από τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά, θα λύσει υποτίθεται το δημοσιονομικό πρόβλημα. Αυτά είναι αστεία»…

Καινούριο συκώτι κάναμε φίλε μου! … (Λίγο παρακάτω είχε πει ότι δε θα αυξήσει τον ΦΠΑ…χοχοχ!)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:07