search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:06
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ρεκόρ συλλήψεων σε καφετέριες, ψησταριές και εστιατόρια – Παραβάτες των μέτρων για τη δημόσια υγεία

16.03.2020 10:19
Κορωνοϊός: Ρεκόρ συλλήψεων σε καφετέριες, ψησταριές και εστιατόρια – Παραβάτες των μέτρων για τη δημόσια υγεία  - Media

 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, από την περασμένη Πέμπτη, όπου και άρχισε η ισχύς του μέτρου για το κλείσιμο συγκεκριμένων κατηγοριών καταστημάτων, μέχρι και την Κυριακή, βεβαιώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες όλης τις Χώρας, 122 παραβάσεις των Μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα 127 συλλήψεις επαγγελματιών που τα αγνόησαν.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, οι παραβάσεις ανά ημέρα είχαν ως εξής: «…την Πέμπτη 12 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13 Μαρτίου βεβαιώθηκε 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις και την Κυριακή 15 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις.»

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι παραβάσεις αφορούσαν σε ανοικτά καταστήματα όπως κομμωτήρια, ζαχαροπλαστεία, ψητοπωλεία, καφετέριες, καφενεία, ταβέρνες κλπ.

Ιδιαίτερη εντύπωση και μάλιστα αρνητική, προκαλεί το γεγονός πως πολλές παραβάσεις αφορούν κομμωτήρια. 

Ρεκόρ συλλήψεων και σε καφετέριες και καφενεία. Επίσης, ψησταριές και εστιατόρια. 

Αναλυτικά οι παραβάσεις ανά περιφέρεια, έχουν ως εξής: «…48 στην Αττική, 25 στη Δυτική Ελλάδα, 10 στη Θεσσαλία, 7 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στο Νότιο Αιγαίο, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Κεντρική Μακεδονία, 5 στην Κρήτη, 4 στην Πελοπόννησο, 3 στη Θεσσαλονίκη, 3 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στην Ήπειρο, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στα Ιόνια Νησιά.»

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48