search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:20
MENU CLOSE

Εν αναμονή των αποφάσεων: Προς κλείσιμο των εκκλησιών προσανατολίζεται η ΔΙΣ

16.03.2020 14:47
Εν αναμονή των αποφάσεων: Προς κλείσιμο των εκκλησιών προσανατολίζεται η ΔΙΣ - Media
 
Tην εισήγηση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, αναφορικά με τις εκκλησίες κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να κάνει δεκτή εντός της ημέρας η Ιερά Σύνοδος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekklisiaonline, κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξαν παρασκηνιακές επαφές από ανθρώπους του προκαθήμενου της Ελλαδικής εκκλησίας με τους αρχιερείς, κατά την διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε απόλυτη σύγκλιση σε σχέση με τους σχεδιασμούς τους Αρχιεπισκόπου.
 
Έτσι μετά απ΄αυτό το κλίμα, η πιθανότερη εξέλιξη θέλει την Ιεραρχία να λαμβάνει απόφαση για κλείσιμο των ναών για τους πιστούς μέχρι νεοτέρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται οι λειτουργίες.
 
Απεναντίας εκτός από την σκέψη για ένα ιερέα και ένα ψάλτη, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση της ΕΡΤ, να καλύψει όλες τις μεγάλες λειτουργίες, αλλά και πολλά από τα κηρύγματα των αρχιρέων. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι αρχιερείς δείχνουν (πλέον) να έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης, γεγονός που διευκολύνει τις σημερινές αποφάσεις.
 
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μετά και την προχθεσινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό έδειξε απόλυτη διάθεση συνεργασίας.
 
Σημειώνεται ότι ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ακόλουθη δήλωση.
 
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο το μεσημέρι της Παρασκευής. Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο σήμερα το μεσημέρι. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριημέρου, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο και πολλοί μητροπολίτες. Σε όλους επισήμανε ότι τη Δευτέρα (σήμερα) στις 4 το απόγευμα συγκαλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως επίσης και τους ιεράρχες των όμορων Ιερών Μητροπόλεων.
 
Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση αυτή έχει κληθεί να παραστεί ο ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κινδύνου του κορονοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας. Στη συνέχεια, θα γίνει σύσκεψη, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων και ακολούθως τα μέλη της ΔΙΣ θα αποσυρθούν και θα αποφασίσουν. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αρχιεπίσκοπος θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τους ανακοινώσει την απόφαση της ΔΙΣ.
 
Οτιδήποτε άλλο γράφεται ή λέγεται, ή δολίως ‘’κυκλοφορεί’’ σχετικά με το περιεχόμενο των επικοινωνιών του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σε ορισμένες, μάλιστα, περιπτώσεις αυτά που αποδίδονται στον Αρχιεπίσκοπο υπερβαίνουν και τα όρια της πλέον νοσηρής φαντασίας»..
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15