search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:53
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Νοσούν 13 εργαζόμενοι του ΕΣΥ – 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό

16.03.2020 19:43
Σουηδία: Μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα - Media

 

Μια πρώτη αποτίμηση της επίπτωσης που έχει ο νέος κορωνοϊός στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων κάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή και τον θάνατο του 53χρονου εργαζομένου στο νοσοκομείο Καστοριάς το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά 13 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία νοσούν, έξι από τους οποίους στο νοσοκομείο Καστοριάς, ένας εργαζόμενος του ΕΚΑΒ και άλλοι 150 είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στο νοσοκομείο, όπως και στο νομό Καστοριάς, η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι έντονη.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά πως: «θα έπρεπε πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό» καθώς και ότι «το νοσοκομείο θα πρέπει να κλείσει για να γίνει σωστή απολύμανση».

Αντιδράσεις προκαλεί στην ΠΟΕΔΗΝ και η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να σταματήσει η ιχνηλάτηση μεταξύ των εργαζομένων και ο κατ’ οίκον περιορισμός να μειωθεί σε μία εβδομάδα για όσους εκτέθηκαν στον ιό.

«3.000 συνάδελφοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή με κίνδυνο της ζωής τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση της κατάστασης. Και το τονίζει με αφορμή το γεγονός πως κάποια νοσοκομεία κλείνουν την εφημερία με λιγότερο κίνδυνο (Λαϊκό σήμερα, Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων χθες) και άλλα με μεγαλύτερο κίνδυνο διασποράς παραμένουν ανοικτά (Αλεξάνδρα, Καστοριάς, Κοζάνης).

Μάλιστα, κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ θα βρεθεί την Τρίτη το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, όπου και θα ζητήσει συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33