search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:52
MENU CLOSE

Σοκάρει ο Mητροπολίτης Φθιώτιδας: «Παρακαλούσα γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν “ας πεθάνουμε”»

16.03.2020 19:50
Σοκάρει ο Mητροπολίτης Φθιώτιδας: «Παρακαλούσα γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και απαντούσαν "ας πεθάνουμε”» - Media
 
Την ομολογία ότι το ίδιο του το ποίμνιο δεν τον ακούει και δεν υπακούει στα μέτρα περιορισμού της επιδημίας του κορωνοϊού έκανε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, μιλώντας στο lamianow.gr.
 
O ιεράρχης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «παρακαλούσα προχθές γιαγιάδες να φύγουν από την εκκλησία και να γυρίσουν σπίτια τους. Δεν με άκουγαν. Δεν θα πάθουμε τίποτα και αν πάθουμε ας πεθάνουμε, έλεγαν… Οφείλουν όλοι και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι να καταλάβουν ότι είναι απαραίτητο να μην βγαίνουν έξω, να μην συνωστίζονται. Αλλά ακόμη και μέσα στο σπίτι, να είμαστε προσεκτικοί΄, να τηρούμε τις οδηγίες, ακόμη και αν χρειαστεί οι παππούδες να στερηθούν τις αγκαλιές των εγγονών τους».
 
Παράλληλα, ο κ. Συμεών τόνισε ότι «αυτό που ζουμε είναι μια ειδική κατάσταση. Είναι ένας επιδημικός τυφώνας που μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Δεν κινδυνεύουμε από την Θεία Κοινωνία αλλά από την φυσική μας παρουσία. Από τον αέρα που αναπνέουμε και τον αέρα που μεταδίδουμε. Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Δεν είναι ιδεολογία. Είναι φάρμακο. Είναι ιατρική συνταγή».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24