search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:52
MENU CLOSE

Ένας Σέρβος «Φιλέας Φογκ» έπιασε… λιμάνι στην Πρέβεζα

26.06.2012 08:07
Ένας Σέρβος «Φιλέας Φογκ» έπιασε... λιμάνι στην Πρέβεζα  - Media

Η Πρέβεζα ανέκαθεν υπήρξε «σταθμός» για κάθε λογής θαλάσσιους ταξιδιώτες. Κάνοντας κάποιος έναν περίπατο τις τελευταίες ημέρες στην παραλία της πόλης, μπορεί να δει ένα σκάφος 16 μέτρων, με μια τεράστια σημαία της Σερβίας στην πρύμνη και ένα μεγάλο όνομα χαραγμένο στο πλάι: «Nikola Tesla»

Η Πρέβεζα ανέκαθεν υπήρξε «σταθμός» για κάθε λογής θαλάσσιους ταξιδιώτες. Κάνοντας κάποιος έναν περίπατο τις τελευταίες ημέρες στην παραλία της πόλης, μπορεί να δει ένα σκάφος 16 μέτρων, με μια τεράστια σημαία της Σερβίας στην πρύμνη και ένα μεγάλο όνομα χαραγμένο στο πλάι: «Nikola Tesla» (διάσημος εφευρέτης και μηχανικός).

Ιδιοκτήτης του σκάφους είναι ο 65χρονος Branko Kresojevic, ο οποίος είναι ταξιδευτής, πρεσβευτής πολιτισμού της χώρας του, κινηματογραφιστής και ηθοποιός. Υπήρξε ένα από τους πρωτοπόρους, καλλιτέχνες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, συμμετέχοντας ενεργά στο θέατρο Atelier 212 στο Βελιγράδι, ενώ οργάνωσε μαζί με άλλους το tour Bjelo Dugme, τη ροκ μπάντα της Γιουγκοσλαβίας που πρωτοέκανε παγκοσμίως γνωστές τις συνθέσεις του Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Ο Kresojevic, είναι ένας σύγχρονος «Φιλέας Φογκ», που κάνει έναν μίνι-γύρο του κόσμου, μόνο που δεν του πήρε… 80 ημέρες, αλλά πολύ παραπάνω.

Ο Σέρβος μαζί με τη γυναίκα του Verica και το σκάφος τους, ξεκίνησαν από το Βελιγράδι και το Δούναβη, πέρασαν τον Ατλαντικό, έφτασαν στον Καναδά και τις ΗΠΑ, το Σικάγο και από τη Φλόριδα ξεκίνησαν και πάλι για το δρόμο της επιστροφής μέσω της Μεσογείου στην πατρίδα τους. Έτσι έφτασαν και στη «γειτονιά» μας στην Πρέβεζα, με την επιστροφή στο αγαπημένο τους Βελιγράδι να μοιάζει πλέον απλή… εκδρομούλα, σε σχέση με τα μίλια που διέσχισαν και τους κινδύνους που διέτρεξαν.

Βελιγράδι-Σικάγο-Φλόριντα-Βελιγράδι. Και στο ενδιάμεσο, Καταρράκτες του Νιαγάρα, Οχάιο, Μιζούρι, Μισσισσιππής και διάφορα ποτάμια, κανάλια και λιμάνια του κόσμου, σε Αμερική και Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή ο «σταθμός» είναι η Πρέβεζα.  

πηγή: atpreveza.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:49