search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:24
MENU CLOSE

Δάνειο από Κομισιόν για να στηρίξει την προσπάθεια της γερμανικής CureVac του Χοπ για το εμβόλιο

16.03.2020 21:51
Δάνειο από Κομισιόν για να στηρίξει την προσπάθεια της γερμανικής CureVac του Χοπ για το εμβόλιο - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι προσέφερε ποσό έως και 80 εκατομμυρίων ευρώ ως οικονομική υποστήριξη στην εταιρία CureVac, που ανήκει στον ιδιοκτήτη της γερμανικής ομάδας Χοφενχάιμ, Ντίτμαρ Χοπ (φωτό), για να εντείνει την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Η δέσμευση όσον αφορά τη χρηματοδότηση σημειώνεται μια μέρα αφότου πηγές της γερμανικής κυβέρνησης είπαν στο Reuters ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ εξέταζε πώς θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα πιθανό εμβόλιο που αναπτύσσει μια μη εισηγμένη γερμανική εταιρία, προκαλώντας αντίδραση στο Βερολίνο. Αναφορές για το παρασκήνιο της απόπειρας Τραμπ υπάρχει και στον γερμανικό Τύπο.

Η ΕΕ χορηγεί το δάνειο για να υποστηρίξει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της CureVac.

Το εμβόλιο για τον COVID-19 θα μπορούσε να είναι έτοιμο έως το φθινόπωρο, δήλωσε νωρίτερα ο μεγαλομέτοχος της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας CureVac, της εταιρείας λογισμικού SAP και της Χοφενχάιμ, Ντίτμαρ Χοπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:21