search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:08
MENU CLOSE

‘Εκκληση της κυβέρνησης: Όχι σε gaming, ταινίες και Netflix 09:00 – 17:00 για να αντέξει το δίκτυο

17.03.2020 11:06

 

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε στην τηλεόραση του Open για την προετοιμασία και τον φόρτο που θα δοκιμάσει τις δυνατότητες των δικτύων το επόμενο διάστημα ελέω κορωνοϊού, την τηλεργασία, την τηλεμάθηση, αλλά και την ανάγκη για ψυχαγωγία. Εδωσε συμβουλές για την αποφόρτιση του δικτύου σε ώρες αιχμής και μίλησε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τους παρόχους.

«Πολύ εύκολα μπορεί να γίνει η διαχείριση. Η μία είναι από συνήθεια ότι οι κλήσεις γίνονται επί το πλείστον από τα κινητά, μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τα σταθερά κι όσες κλήσεις γίνονται από εκεί να τις κάνουμε. Επίσης θα πρέπει τις ώρες αιχμής 9 το πρωί με 6 το απόγευμα, να πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στις εφαρμογές ψυχαγωγίας.

Το δεύτερο στάδιο ενεργειών και πρωτοβουλιών για ψηφιακή αλληλεγγύη είναι το εξής. Καλέσαμε τους παρόχους να κάνουν προσφορές σε μία πλατφόρμα που έχει ανοίξει και έχει γίνει ήδη με μεγάλη επιτυχία στην Ιταλία και λιγότερο στην Βουλγαρία. Εχουν γίνει ήδη προσφορές, αναμένουμε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για δωρεάν υπηρεσίες.

Ηδη ξεκίνησε από χθες μία εταιρία να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μεγάλη ανταπόκριση τις επόμενες ημέρες» τόνισε.

Για τα παιδιά που δεν έχουν τρόπο πρόσβασης στην τηλεμάθηση είπε: «Υπάρχει δυνατότητα από την ΠΝΠ για τη βοήθεια του πληθυσμού. Θα το εκτιμήσει η κυρία Κεραμέως να μην υπάρξει πρόβλημα ειδικά στις μεγάλες τάξεις και δη στην Γ’ Λυκείου».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:07