search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Σαν μαχαίρια στο λαιμό» – Βρετανίδα γιατρός που νόσησε περιγράφει την ασθένεια (Video)

17.03.2020 11:25
Κορωνοϊός: «Σαν μαχαίρια στο λαιμό» – Βρετανίδα γιατρός που νόσησε περιγράφει την ασθένεια (Video) - Media

 

Συγκλονίζει η μαρτυρία της πρώην επικεφαλής των γιατρών του Royal College του Λονδίνου που νόσησε από τον Covid-19.

«Ο ιός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη» λέει, προσθέτοντας: «Ένιωθα στο λαιμό μου ότι είχα μαχαίρια, έκαιγα στον πυρετό κι όμως το 60χρονο σώμα μου αγωνίστηκε και τα κατάφερε».

Η καθηγήτρια Κλερ Γκεράντα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό την προηγούμενη εβδομάδα. Τα πρώτα συμπτώματα τα ένιωσε κατά την επιστροφή της από τη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη προκειμένου να συμμετάσχει σε ιατρικό συνέδριο.

«Στo Λονδίνο έφθασα το πρωί της περασμένης Κυριακής και την Δευτέρα πήγα κανονικά στη δουλειά. Την Τρίτη το πρωί, άρχισα να αισθάνομαι κουρασμένη και στη συνέχεια ξεκίνησε ο βήχας. Μετά όμως άρχισα να νιώθω έναν τρομερό πονόλαιμο. Αισθανόμουν ότι κάποιος είχε βάλει μαχαίρια στο λαιμό μου. Και τότε ξεκίνησε ο υψηλός πυρετός και ο κρυάδες.

Τότε άρχισα να σκέφτομαι: Θα μπορούσα να έχω κορωνοϊό; Δεν αισθάνθηκα πάντως φόβο καθώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Είμαι υγιής και περπατώ πολύ» ανέφερε η βρετανή γιατρός, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τονίζοντας ότι ένιωσε ανακουφισμένη, καθώς είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη προτού οι αρχές την κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28