search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:47
MENU CLOSE

Ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής της αύξησης των αντικειμενικών αξιών λόγω κορωνοϊού

17.03.2020 13:34
Στην τελική ευθεία το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για ενίσχυση των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες - Media

 

Παρατείνεται έως τις 10 Απριλίου 2020 η προθεσμία εντός της οποίας οι εκτιμητές ακινήτων πρέπει να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Οικονομικών για τις τιμές ζώνης των ακινήτων στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, με το ενδεχόμενο να δοθεί εκ νέου παράταση στη σχετική προσθεσμία, να είναι ανοικτό, λόγω του κορωνοϊού.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

“Υπεγράφη από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Β’ 869) η τροποποίηση της υπ. αριθ. 8843 ΕΞ 2020/27-01-2020 υπουργικής απόφασης «Ανάθεση σε πιστοποιημένους εκτιμητές, εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών στο πεδίο των ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών, της σύνταξης εισήγησης για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης και ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τον καθορισμό της μεθοδολογίας, της τεκμηρίωσης, της μορφής των εισηγήσεων και τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου των πιστοποιημένων εκτιμητών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.». Με την τροποποίηση επεκτείνεται χρονικά η προθεσμία εντός της οποίας οι εκτιμητές έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το έργο τους και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 10η Απριλίου 2020”.

Σημειώνεται ότι την αναβολή στην επικαιροποίηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων ζητεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), η οποία σε επιστολή προς την κυβέρνηση, αναφέρει:

«Η κτηματαγορά, η οικοδομή και η ιδιωτική ακίνητη περιουσία γενικότερα είναι από τους κεντρικούς πυλώνες της οικονομίας που πλήττονται άμεσα και βαρύτατα και η τύχη τους αφορά όλους μας. Θα ήταν συνεπώς παράλογο υπό αυτές τις συνθήκες το ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει σε αυξήσεις αντικειμενικών αξιών από τις οποίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι μισθώσεις και οι κατασκευές, αλλά και οι ενοικιαστές-χρήστες των ακινήτων, μέσω των τεκμηρίων, θα επιβαρυνθούν με σημαντικότατους πρόσθετους φόρους, μεταξύ των οποίων ο ΕΝΦΙΑ, βασισμένους σε προϋποθέσεις και εκτιμήσεις που σήμερα δεν υφίστανται πλέον».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15