search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:00
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ο ιός χτυπάει το υγειονομικό προσωπικό – Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ για τα κρούσματα σε γιατρούς-νοσηλευτές

17.03.2020 15:18
Έρευνα GPO: Το 37% των Ελλήνων δυσαρεστημένο με τις δημόσιες δομές υγείας - Media

 

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ακτινολόγος του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΟΕΔΗΝ.

Για τον λόγο αυτό 20 εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ μία νοσηλεύτρια ελέγχεται.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος προειδοποιεί μέσω του protothema.gr ότι εάν δεν υπάρξει σύντομα εφοδιασμός του νοσοκομείου με μάσκες, οι απώλειες θα είναι πολλές. «Αποδεκατιζόμαστε, εάν δεν έρθουν μάσκες, οι απώλειες θα είναι πολλές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Πριν από λίγο, έγινε γνωστό από τον νευροχειρουργό, Πάνο Παπανικολάου μέσω της ΕΡΤ, οτι τέσσερις υγειονομικοί του νοσοκομείου Άγιος Σάββας βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Επιπλέον, συναγερμός έχει σημάνει και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καθώς, όπως αναφέρει το news247  επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μεσσηνία. Πρόκειται για γιατρό του ιδρύματος, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργου Μπέζου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και πέρα στο χώρο.

Να τονίσουμε ακόμη ότι 4 ακόμα δείγματα, που εξετάστηκαν βγήκαν αρνητικά ενώ αναμένονται απαντήσεις για τουλάχιστον 10 ακόμα περιπτώσεις.

Τέλος, από το πρωί, έγινε γνωστό πως σε καραντίνα 7 ημερών τίθενται 21 υγειονομικοί υπάλληλοι στην ΩΡΛ κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ)

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το υγειονομικό προσωπικό εκτέθηκε στον ιό μετά από επαφή με γιατρό που είναι θετικός στον ιό, χωρίς να έχει ιστορικό επίσκεψης σε ξένη χώρα, ούτε γνωστή πηγή μετάδοσης. Ετσι, σε προληπτική απομόνωση κατ’ οίκον για 7 ημέρες τίθενται 21 υπάλληλοι του νοσοκομείου και συγκεκριμένα 10 γιατροί και 11 νοσηλευτές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33