search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01
MENU CLOSE

Ένωση Εκδοτών Εφημερίδων: Εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ με λιγότερες σελίδες

17.03.2020 18:05
Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων - Media
 
Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκεται και το σύνολο του Τύπου στη χώρα, καθώς, εκτός από το θέμα των πωλήσεων, ερωτήματα διατυπώνονται και για τη διανομή και τα σημεία πώλησης.
 
Ήδη σε όλες τις εφημερίδες της Αθήνας η εργασία των δημοσιογράφων γίνεται από το σπίτι, ενώ σε μεγάλο αριθμό από το σπίτι γίνεται και η σύνταξη ύλης και η σελιδοποίηση, για λόγους προφύλαξης.
 
Η Ένωση εκδοτών (ΕΙΗΕΑ) με ανακοίνωσή της προχώρησε σε προτάσεις, τόσο προς τα μέλη της όσο και προς την κυβέρνηση.
 
Προς τα μέλη της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών προτείνει «αυτοσυγκράτηση». Συγκεκριμένα προτείνει: 1) Μείωση σελίδων των εφημερίδων. 2) Μείωση ή αναστολή έκδοσης ενθέτων. 3) Αναστολή κυκλοφορίας νέων προσφορών.
 
Από την κυβέρνηση οι εκδότες ζητούν να επιταχυνθεί η καταβολή της επιχορήγησης του Τύπου, που επεξεργάζεται ήδη ο υφυπουργός Στ. Πέτσας. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι είναι στις προθέσεις του να δημοσιεύσει σύντομα τις σχετικές υπουργικές Αποφάσεις, προκειμένου να εκταμιευθούν τα σχετικά κονδύλια.
 
Συγκεκριμένα, οι εκδότες ζητούν: 1) Άμεση αναστολή στον ΦΠΑ των πωλήσεων 2) Άμεση ενίσχυση απευθείας σε μισθοδοσία προς εργαζομένους, χωρίς καμία προϋπόθεση η περιορισμό. Για να απλοποιηθεί η διαδικασία προτείνουμε την επιλογή των προς ενίσχυση εφημερίδων να αναλάβει η ΕΙΗΕΑ. 3) Να μην κλείσουν τα περίπτερα. 4) Να υποχρεωθούν τα σούπερ μάρκετ να πωλούν εφημερίδες.
 
Πληροφορίες: Αυγή
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01