search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:50
MENU CLOSE

Τι είναι το «κοκούνινγκ» για το οποίο μίλησε ο Μητσοτάκης

17.03.2020 18:24
Τι είναι το «κοκούνινγκ» για το οποίο μίλησε ο Μητσοτάκης - Media
 
Στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έκκλησή του προς τους πολίτες να «μείνουν σπίτι» χρησιμοποίησε τον όρο «κοκούνινγκ».
 
Επειδή ίσως κάποιοι δεν γνωρίζουν τη σημασία του, καλό είναι να εξηγήσουμε τι ακριβώς σημαίνει.
 
Το κοκούνινγκ λοιπόν (αγγλικά cocooning, που προέρχεται από το cocoon, δηλαδή το κουκούλι) είναι η συνειδητή αποχή ενός ατόμου από κάθε κοπιαστική δραστηριότητα και θα μπορούσε να αποδοθεί ως «άραγμα» στο σπίτι.
 
Ο όρος επινοήθηκε το 1981 από τη συγγραφέα και επιχειρηματία στο μάρκετινγκ, Faith Popcorn. Η ίδια είχε προβλέψει πως ο όρος θα γινόταν trend, και πράγματι έγινε μόδα, κάτι το οποίο ανέπτυξε σε άρθρο της το 1986 στον New Yorker. H Faith Popcorn αναγνώρισε την τάση ως εμπορικά καίρια, το 1990, όταν και το ηλεκτρονικό εμπόριο γνώρισε την πρώτη του άνθιση στις ΗΠΑ.
 
Σταδιακά η λέξη άρχισε να χρησιμοποιείται γενικά για την παραμονή στο σπίτι, παρέα με συγγενείς και φίλους και την κοινή διασκέδαση με φαγητό, κρασί, επιτραπέζια, ταινίες, και διαδόθηκε κατά βάση μέσα από τα περιοδικά lifestyle στις αρχές του 2000, τέλη του ’90 στη χώρα μας.
 
Το κοκούνινγκ επανήλθε σε χρήση μετά την έναρξη της κρίσης, όταν η έλλειψη χρημάτων περιόρισε τη δυνατότητα εξόδων και έκανε τους ανθρώπους να βρίσκουν τρόπους για να περνούν καλά μένοντας στα σπίτια τους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:50