search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Παπαθανάσης: Προανήγγειλε «θετικά μέτρα» για την προστασία της πρώτης κατοικίας

18.03.2020 06:26
ΠΟΜΙΔΑ: Ποιοι δικαιούνται τη μείωση ενοικίου - Ποια η διαδικασία - Media

 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης από το βήμα της εκπομπής της ΕΡΤ1 “Δέκα” μεταξύ άλλων, προανήγγειλε μέτρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, καθώς χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και εν όψει των πλειστηριασμών, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε: “Θα υπάρξουν μέτρα και για την προστασία της πρώτης κατοικίας και θα είναι θετικά. Λεπτομέρειες θα δοθούν στη κοινή συνέντευξη των αρμόδιων υπουργών. Είμαστε σε μια διαφορετική εποχή και τα πράγματα αντιμετωπίζονται τελείως διαφορετικά. Θα πρέπει να περιμένουμε ιδιαίτερα τη στήριξη των Τραπεζών σε αυτό το κομμάτι”

Ο κ. Παπαθανάσης επανέλαβε δε την πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει επιχειρήσεις με τρόπο που αυτές δε θα χρειαστεί να κάνουν απολύσεις εργαζομένων και ανάφερε ότι πέρα από πολύ βαρύ πρόστιμο, όσοι αισχροκερδούν αυτή την περίοδο θα διώκονται ποινικά”

” Μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουμε τα πρώτα μέτρα τα οποία θα γίνουν πιο συγκεκριμένα αύριο (Τετάρτη) και θα προσδιοριστούν οι ενισχύσεις που θα δοθούν στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους. Είμαστε μπροστά σε εξελίξεις και σιγά σιγά θα βλέπουμε και νέα μέτρα να έρχονται”

“Βεβαίως μπορεί και να αυξηθούν τα ποσά . Είμαστε στην αρχή μιας δυναμικά εξελισσόμενης υπόθεσης και πρέπει να την παρακολουθούμε μέρα με τη μέρα. Εχουμε έναν εχθρό αόρατο και απρόβλεπτο , άρα πρέπει να αναπροσαρμόζουμε τη στρατηγική μας κάθε μέρα”

Για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ο κ. Παπαθανάσης υποστήριξε:

“Αυτό το οποίο θέλει η Κυβέρνηση είναι να μη μπούνε λουκέτα και να μη γίνουν απολύσεις. Τα μέτρα θα στοχεύουν πάνω σε επιχειρήσεις που έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες και θα στηριχθούν έτσι ώστε να κρατήσουν τους εργαζόμενους και να είναι έτοιμες να επανεκκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη αυτής της περιπέτειας”

“Υπάρχουν μάχες που μπορούν να κερδίζονται όπως αυτή με την επάρκεια των αγαθών και την ομαλή λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Αν δούμε τι έχει συμβεί στην Ισπανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Αγγλία, θα διαπιστώσουμε ότι η Ελλάδα κίνησε όλες τις διαδικασίες πολύ νωρίτερα για να μην υπάρξει πανικός κι αυτό είναι αποτελέσματα της αποφασιστικότητας του Πρωθυπουργού”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:42