search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:14
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Μεγάλοι ωφελημένοι τα σούπερ μάρκετ – Ο μόνος κλάδος που ζητά εργαζόμενους εντός 48 ωρών!

18.03.2020 08:24
supermarket-koronoios_0-2.jpg

 

Σε έκτακτες προσλήψεις πρόκειται να προχωρήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την αυξημένη κίνηση, τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους και το “κενό” που δημιουργούνται από τις άδειες ειδικού σκοπού. Σχετικές αποφάσεις, όπως ανέφεραν στο Capital.gr εκπρόσωποι μεγάλων λιανεμπορικών ομίλων τροφίμων της χώρας, για τον αριθμό των ατόμων που απαιτούνται πρόκειται να ληφθούν το αργότερο εντός των επόμενων 48 ωρών.

Ήδη η αλυσίδα METRO αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη 200 ατόμων για την κάλυψη αναγκών της και δη για την καλύτερη λειτουργία του online καταστήματός της, αναφέραν στο Capital.gr πηγές της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως το νέο προσωπικό θα εργαστεί για τη συλλογή προϊόντων για τις παραγγελίες του online καταστήματος, οδηγών αλλά και για τις ανάγκες των φυσικών της καταστημάτων.

Σύμφωνα με εκπροσώπους άλλων λιανεμπορικών οι έκτακτες προσλήψεις θα γίνουν “για να αντέξουμε την πίεση από τις άδειες ειδικού σκοπού αλλά και για να εξυπηρετήσουμε το διευρυμένο ωράριο και την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων τους”. Το συγκεκριμένο μέτρο, για το οποίο αναμένεται η έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θα είναι υποχρεωτικό όπως ανέφεραν. Εξαιτίας της μη έκδοσης της ΠΝΠ σήμερα τα καταστήματα τροφίμων θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 8 το πρωί, αντί 7.

Δεν αποκλείεται πάντως καταστήματα τροφίμων να προχωρήσουν και σε συνεργασίες με εξωτερικούς παρόχους για τη διανομή των προϊόντων τους. Και αυτό γιατί αφ ενός έχουν “μπουκώσει” τα online καταστήματά τους τα οποία δίνουν χρόνο παράδοσης της παραγγελίας μετά από 15 ημέρες. Αυτό υπό την προϋπόθεση ότι ο καταναλωτής θα μπορέσει να συμπληρώσει τη φόρμα της παραγγελίας κάτι που σήμερα εμφανίζει πολλά προβλήματα. Αφ ετέρου λόγω του φόρτου εργασίας καθυστέρηση παρατηρείται και στην εξυπηρέτηση των τηλεφωνικών παραγγελιών, που κάνουν κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας οι οποίοι αδυνατούν να πάνε οι ίδιοι στο κατάστημα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13