search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:49
MENU CLOSE

Τι είναι η «επιστρεπτέα προκαταβολή» – Πώς θα διατεθεί στις επιχειρήσεις

18.03.2020 13:45
Τι είναι η «επιστρεπτέα προκαταβολή» - Πώς θα διατεθεί στις επιχειρήσεις - Media

 

Η επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση αποτελεί ένα καινούργιο μέτρο, το οποίο, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, λαμβάνεται διότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει τραπεζικό προφίλ σε πάρα πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Θα δοθεί εντός του επομένου διμήνου μέσω του Taxisnet και θα μπει απευθείας στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων.

«Επιστρεπτέα» σημαίνει ότι όλη ή ένα μεγάλο μέρος της, εξαρτάται από την περίπτωση, θα επιστραφεί στην πολιτεία μέσα στα επόμενα χρόνια, με χαμηλό επιτόκιο. Οι παράμετροι για να αποφασιστούν οι κλάδοι στους οποίους θα ισχύσει αυτό και σε ποιες επιχειρήσεις θα αφορά, είναι η πτώση του τζίρου, ο αριθμός των εργαζομένων, η δομή κόστους του κάθε κλάδου- θέμα για το οποίο υπάρχει συνεργασία με τις εργοδοτικές οργανώσεις- η καταστροφή αποθεμάτων που μπορεί να συμβεί στη διάρκεια της κρίσης, καθώς και άλλα συμπληρωματικά κριτήρια.

Όπως είπε ο υφυπουργός, υπάρχει πολλή στενή παρακολούθηση, μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών των τραπεζών και των δηλώσεων και στοιχείων στον ΦΠΑ και στον ΕΦΚΑ, τι συμβαίνει στην οικονομία. Η εικόνα είναι ότι έως τις 12 Μαρτίου υπήρχαν μεγάλες αλλαγές μεταξύ κλάδων, όχι όμως δραματική μείωση της κατανάλωσης, όπως επίσης δεν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα έως τις 16 Μαρτίου και στα δημόσια έσοδα.

Πρόσθεσε δε, ότι θα εξεταστούν και θα αντιμετωπιστούν στο αμέσως επόμενο διάστημα πολλά θέματα για τις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα οι μεταχρονολογημένες επιταγές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:49