search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πόλη φάντασμα η Βενετία – Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί και τα νερά στα κανάλια καθάρισαν – Μπορείς να δεις τα ψάρια (Photos/Video)

18.03.2020 13:47
Κορωνοϊός: Πόλη φάντασμα η Βενετία – Ο κόσμος δεν κυκλοφορεί και τα νερά στα κανάλια καθάρισαν – Μπορείς να δεις τα ψάρια (Photos/Video) - Media

 

Ο κορωνοϊός χτύπησε βάναυσα την Ιταλία. Ο κόσμος είναι σε καραντίνα στο σπίτι του και οι τουρίστες πλέον έχουν εξαφανιστεί. Μια από τις πόλεις που δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα είναι η Βενετία, μια πόλη που κάθε χρόνο συγκέντρωνε εκατομμύρια τουριστών για τα κανάλια της. 


Γόνδολες κυκλοφορούν ελάχιστες και ήδη τη θέση των γκρίζων νερών, πήραν άλλα πιο καθαρά νερά. Τα κανάλια έχουν καθαρίσει τόσο που μπορεί κάποιος να δει πλέον τα ψάρια να κολυμπάνε, ενώ έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους λευκοί κύκνοι που νωχελικά ανεβοκατεβαίνουν στα νερά.

Κάποιοι άλλοι μονολογούν πως όταν ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού, ελπίζουν η Βενετία να βρει την ισοοπία μεταξύ καθαριότητας και τουριστικής κίνησης. 
Οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί τόσο καθαρά τα νερά στα Βενετσιάνικα κανάλια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Βενετία είναι μια πόλη χωρίς υπονόμους και αποχετευτικό σύστημα και έτσι όλες οι ακαθαρσίες πήγαιναν απ ευθείας μέσα στα κανάλια


Την ίδια στιγμή επιστήμονες ανακοίνωσαν πως από τη μέρα που η Ιταλία μπήκε σε καραντίνα έχει καθαρίσει η ατμόσφαιρα, ενώ το διοξείδιο του αζώτου έχει πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:39