search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:43
MENU CLOSE

Τέσσερα λάθη που κάνουμε όταν δουλεύουμε από το σπίτι

18.03.2020 16:28
Νέες αλλαγές στο εργασιακό τοπίο - Media

 

Αυτές τις ημέρες πολλοί άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι. Και αυτό μπορεί να σας φαίνεται φοβερή ιδέα, αλλά πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να συγκεντρωθείτε. Όλο και κάτι σας αποσπά την προσοχή, με αποτέλεσμα να μην είστε τόσο αποδοτικοί όσο θα θέλατε ή καταλήγετε να δουλεύτε περισσότερες ώρες. Γι αυτό και παρακάτω σας παραθέτουμε τα κυριότερα λάθη που κάνετε όταν δουλεύετε από το σπίτι.

Λάθος 1: Κοιτάτε πολύ συχνά τα social media

Όταν δουλεύετε στον προσωπικό σας χώρο και χωρίς κάποια επίβλεψη, είναι πολύ δελεαστικό να ελέγχετε κάθε λίγο και λιγάκι το Twitter, το Facebook ή το Instagram. Όμως πολλοί συμφωνούν πως τα social media μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σας, μειώνοντας την παραγωγικότητά σας ή επιμηκύνοντας τις ώρες εργασίας. Γι αυτό όσοι δουλεύετε από το σπίτι να κοιτάτε τα social media με μέτρο.

Λάθος 2: Χαζεύετε στην τηλεόραση

Η τηλεόραση είναι ένα μέσο που μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή, κυρίως αυτές τις ημέρες με όλα όσα συμβαίνουν. Μια καλή λύση είναι να τη βάλετε στο αθόρυβο, εφόσον θέλετε να την έχετε ανοιχτή για παρέα.

Λάθος 3: Δουλεύετε στον καναπέ

Όταν δουλεύετε στο σπίτι ο καναπές φαντάζει πολύ δελεαστικός. Όμως αποφύγετέ τον, γιατί εάν νιώσετε πολύ άνετα, μπορεί να ξεφύγετε από το πρόγραμμά σας και να αρχίσετε να ασχολείστε με όλα, εκτός με τη δουλειά.

Λάθος 4: Εργάζεστε πιο πολλές ώρες από ό,τι άλλες φορές

Ο χρόνος στο σπίτι περνάει διαφορετικά. Είστε στον χώρο σας, νιώθετε άνετα και είναι πολύ εύκολο να το παρακάνετε και να δουλέψτε πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να νιώθετε κουρασμένοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:43