search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:39
MENU CLOSE

Δήμαρχος Αστυπάλαιας για αφίξεις προσφύγων: Ήρθε διπλάσιος κόσμος από τη μία Κυριακή στην άλλη

19.03.2020 06:14
Δήμαρχος Αστυπάλαιας για αφίξεις προσφύγων: Ήρθε διπλάσιος κόσμος από τη μία Κυριακή στην άλλη - Media

 

Θορυβημένος από τις αυξανόμενες αφίξεις στο νησί, ανθρώπων που μένουν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγαλουπόλεις , εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας σε δηλώσεις του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δέκα”. Είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχει δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης αν κάποιοι νοσήσουν από τον κορωνοϊό” και έκανε έκκληση “να μην μετακινηθεί ο κόσμος που κατάγεται από την Αστυπάλαια ή έχει εξοχικό στο νησί”

“Το φαινόμενο της περασμένης Κυριακής μας θορύβησε. Ήρθε διπλάσιος πληθυσμός συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή. Είχαμε και τηλέφωνα από δικούς μας ανθρώπους που είναι στην Αθήνα και στον Πειραιά και οι οποίοι μας έλεγαν ότι θέλουν να κατέβουν στην Αστυπάλαια. 

“Το νησί είναι αρκετά απομονωμένο. Δεν έχουμε τη δυνατότητα υγειονομικής περίθαλψης. Το δικό μας περιφερειακό ιατρείο έχει τέσσερις γιατρούς , νοσηλευτή και βοηθό ακτινολόγου. Ανησυχούμε γιατί αν γίνει μεγάλη “εισβολή” είτε από δικούς μας είτε από παραθεριστές, θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα. Δεν θα μπορέσουμε να ελέγξουμε πιθανή μετάδοση του ιού στον δικό μας πληθυσμό”.
Ο δήμαρχος ζήτησε από συντοπίτες του που μένουν μόνιμα στην Αθήνα ή σε άλλη μεγάλη πόλη “να μην πάνε αυτή την περίοδο στο νησί” :

“Αποθαρρύνουμε τους δικούς μας ανθρώπους να επιστρέψουν . Τους λέμε να περιμένουν μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν θα μεταφέρουν τον ιό στην Αστυπάλαια και να ξεκαθαριστεί η κατάσταση”. 
“Εχουμε κάνει μια σειρά προτάσεων από την περασμένη Κυριακή στο υπουργείο. Πρώτα απ  όλα ζητήσαμε στολές για τους γιατρούς μας. Επί πλέον ρωτήσαμε με ποιό τρόπο μπορούμε να στείλουμε δείγματα προκειμένου να εξεταστούν . Μίλησα με τους γιατρούς μας και μου είπαν ότι δεν έχουν καμιά πληροφόρηση”. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:39