search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:24
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Οι πολίτες «δίνουν» όσους παρανομούν κι έχουν ανοιχτά μαγαζιά

19.03.2020 07:01
Ιδιοκτήτες καφετεριών: Επιστολή στον Πρωθυπουργό με τρεις προτάσεις επανεκκίνησης  - Media

 

Από την προηγούμενη Πέμπτη οπότε κι επιβλήθηκε το μέτρο για κλείσιμο καταστημάτων λόγω του κορωνοϊού μέχρι και χθες η αστυνομία είχε προβεί σε 155 συλλήψεις πολιτών που κρατούσαν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους και δεν συμμορφώνονταν στις οδηγίες-εκκλήσεις των φορέων για αυτοσυγκράτηση έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του φονικού ιού, όπως γράφει το Έθνος.

Ακόμα και χθες το απόγευμα ένα κουρείο κι ένα κατάστημα με ρούχα ήταν ανοιχτά και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των ιδιοκτητών τους. Οι περιπολίες γίνονται σε κάθε γειτονιά σε καθημερινή βάση, ωστόσο, δεν μπορούν όλα τα περιστατικά να καταγραφούν από την αστυνομία. Ετσι λοιπόν, υπάρχει πολύς κόσμος που τηλεφωνεί στην Αμεση Δράση και «δίνει» τους ασυνείδητους που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνία, με την αστυνομία να επεμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις ύστερα από καταγγελίες πολιτών.

Οι «καμπάνες» πέφτουν… βροχή, ωστόσο, υπάρχουν δυστυχώς κι αυτοί που δεν συνετίζονται, παρά την αυστηρότητα του νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πρέβεζα μία ιδιοκτήτρια καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Εξάλλου, στα μέτρα που έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ. όσοι επιστρέφουν αεροπορικώς από το εξωτερικό θα συμπληρώνουν μία φόρμα μέσα στο αεροπλάνο που θα δηλώνουν πού θα μένουν τις 14 μέρες που θα βρίσκονται σε καραντίνα για να ελέγχονται από τις Αρχές.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:24