search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:04
MENU CLOSE

Διευκρινίσεις Παπαθανάση για σούπερ μάρκετ: Είναι υποχρεωμένα να ανοίξουν την Κυριακή

19.03.2020 07:29
Διευκρινίσεις Παπαθανάση για σούπερ μάρκετ: Είναι υποχρεωμένα να ανοίξουν την Κυριακή - Media

 

Την παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση προκάλεσε εκπρόσωπος σούπερ μάρκετ που βγήκε στην ΕΡΤ και ανέφερε πως την Κυριακή το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό, παρά τις αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας στο πλαίσιο των μέτρων κατά τη διασποράς του κορωνοϊού.

«Υποχρεούνται να είναι ανοιχτοί την Κυριακή για να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο. Δεν γνωρίζω ποιο είναι το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ, πρέπει όμως να είναι ανοιχτό την Κυριακή από τις 09:00 έως τις 17:00», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης και συνέχισε: «Είμαστε σε έναν πόλεμο και σε αυτά πρέπει όλοι να στοιχηθούμε πίσω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης διότι τα σούπερ μάρκετ υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο τώρα. Τα νοσοκομεία και τα σούπερ μάρκετ έχουν μείνει ανοιχτά, δεν μπορεί λοιπόν να αποφασίζει όποιος θέλει αν θα είναι ανοιχτός ή όχι».

Εξηγώντας την απόφαση της κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές τόνισε ότι «το κάνουμε γιατί είναι θέμα δημόσιας υγείας για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού», ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κυρώσεων.

«Υπάρχουν πλέον ήρωες στην κοινωνία μας, είναι γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς» είπε ο κ. Παπαθανάσης. «Επειδή η κίνηση αυξήθηκε πολύ, προτείναμε να γίνουν προσλήψεις στα σούπερ μάρκετ. Η επιχείρηση πρέπει να προσλάβει κόσμο, το λέμε εδώ και πολλές μέρες έτσι ώστε να καλυφθούν τα μεγαλύτερα παράθυρα στην λειτουργία της. Δεν είπαμε να μείνουν παραπάνω οι εργαζόμενοι, πρέπει να προσλάβουν κόσμο, αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ανεργία, υπάρχει κόσμος που πρέπει να δουλέψει. Πολλά σούπερ μάρκετ έχουν ξεκινήσει και προσλαμβάνουν κόσμο», σημείωσε.

«Δεν είπαμε να επεκτείνουν ή να είναι εξοντωτικά τα ωράρια στους εργαζόμενους, δεν το θέλουμε αυτό», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του σούπερ μάρκετ πάντως μιλώντας μετά τα όσα δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης τόνισε στον αέρα της ΕΡΤ: «Την Κυριακή αποφασίσαμε σαν εταιρεία να μην ανοίξουμε και θα αξιολογήσουμε τη Δευτέρα όσον αφορά τις επόμενες δύο Κυριακές. Ούτως ή άλλως η τέταρτη Κυριακή είναι των Βαΐων και ήταν να είμαστε ανοιχτά». «Είναι επίσημη θέση της εταιρείας, σίγουρα αξιολογούνται κάποια πράγματα. Έχουμε ανακοινώσει ότι για αυτή την Κυριακή μόνο θα είμαστε κλειστά κυρίως για το προσωπικό για τη κούραση που τράβηξε τις προηγούμενες εβδομάδες και από εκεί και πέρα θα το αξιολογήσουμε», συνέχισε.

«Η απάντησή μου είναι κατηγορηματική. Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να είναι ανοιχτά, υπηρετούν το δημόσιο καλό, την κοινωνία. Δεν είναι απόφαση της διοίκησης του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ. Υποχρεούνται από την πολιτεία να είναι ανοιχτά», σχολίασε ο κ. Παπαθανάσης.

«Θα το αξιολογήσουμε όσον αφορά και από την εταιρεία και θα το δούμε», ήταν η απάντηση που έλαβε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00