07/06/2020 04:06:18

Η φράση κλειδί ήταν: «Είμαστε σε πόλεμο»

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σωστά επέλεξε να ενημερώνει ο ίδιος τους πολίτες κάθε εβδομάδα με τηλεοπτικό διάγγελμα. Αυτό επιτάσσει η κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Ας κάνουμε μια εκτίμηση των όσων είπε:

  • Πήρε πάνω του το μήνυμα προς την κοινωνία, αφού του είναι ξεκάθαρο ότι έτσι κι αλλιώς, όπως και να πάνε τα πράγματα, στο τέλος ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα κριθεί.
  • Σωστά προειδοποίησε ότι έρχονται πολύ δυσκολότερες μέρες. Δεν άφησε κανένα περιθώριο εφησυχασμού και καλά έκανε. Όσο θα σκληραίνει η κατάσταση θα σκληραίνουν και τα μέτρα.
  • Η φράση κλειδί ήταν: «Είμαστε σε πόλεμο».
  • Ήταν όσο έπρεπε αυστηρός στην τήρηση των μέτρων και ταυτόχρονα όσο έπρεπε κοντά στον πολίτη λέγοντας ότι όσα λεφτά γλίτωσε από τις ελαφρύνσεις των Ευρωπαίων θα πάνε για κάλυψη των αναγκών της κρίσης. Πρώτη φορά έγινε αναφορά σε «δισεκατομμύρια».
  • Άπλωσε μια ομπρέλα προστασίας πάνω από την κοινωνία, αλλά αυτή θα κριθεί στο μέλλον από την ένταση της κρίσης, από τις δυνάμεις της οικονομίας και τη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησής του και του ιδίου.

Πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι και οι παρεμβάσεις και οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι εναρμονισμένες με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανή κρίση. Είναι σημαντικό αυτή την ώρα να λείπουν οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις. Προτάσεις, επισημάνσεις, συστράτευση προκειμένου να αντέξουν η χώρα και η κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.