search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:20
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Δώρο Πάσχα: «Κουτσούρεμα» σχεδιάζει η κυβέρνηση -Ποιους εργαζόμενους θα αφορά

19.03.2020 12:28
Την διατήρηση της προκαταβολής φόρου ως και 100% έως το 2021 εξετάζει η κυβέρνηση - Media

 

Για… “αναπροσαρμογή” στο δώρο του Πάσχα γίνεται ήδη λόγος από κυβερνητικές διαρροές, η οποία θα αφορά όσες εταιρείες έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό και έχουν αναστείλει τη δραστηριότητά τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι επιχειρήσεις που πλήττονται από την κρίση δεν θα δώσουν ολόκληρο το δώρο του Πάσχα αλλά… κουτσουρεμένο με βάση ένα ποσοστό που θα σχετίζεται με το διάστημα που δεν λειτουργούσαν. 

Δηλαδή η σκέψη είναι, να μην δοθεί το 100% του ποσού του δώρου Πάσχα, αλλά ένα μέρος του ίσως το 80-90%.  Αυτό πρακτικά μένει να ανακοινωθεί και επισήμως από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το δώρο Πάσχα θα πρέπει να καταβληθεί από τις επιχειρήσεις μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή έως τις 15 Απριλίου για φέτος. 

Πάντως το θέμα άνοιξε από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος απάντησε με ένα «εξετάζεται», όταν ρωτήθηκε σε εκπομπή της ΕΡΤ για το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή στα δεδομένα της καταβολής του δώρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17