search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:30
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: 20 κρούσματα στην Καστοριά – Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο

19.03.2020 13:23
Κορωνοϊός: 20 κρούσματα στην Καστοριά - Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο - Media

 

Σε έκτακτη κατάσταση έχει τεθεί ολόκληρο ο νομός Καστοριάς, με τους πολίτες να διακατέχονται από έντονη αγωνία και ανησυχία μετά το νέο θανατηφόρο κρούσμα από τον κορωνοϊό, το τρίτο που σημειώθηκε στην περιοχή μέσα σε λίγες μέρες. Η ευρύτερη περιοχή του νομού κρατάει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τον ιό σε ολόκληρη τη χώρα, αφού από τα έξι συνολικά θανατηφόρα κρούσματα τα τρία σημειώθηκαν εκεί.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης αναφέρει στο ethnos.gr ότι υπάρχουν άλλα είκοσι επιβεβαιωμένα κρούσματα στο νομό, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων προέρχεται μέσα από το νοσοκομείο της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ο ιός να μεταδίδεται πιο εύκολα.

«Η ανησυχία και η αγωνία είναι έντονες μεταξύ των πολιτών, αφού σε μία μικρή περιφερειακή ενότητα σημειώθηκαν οι τρεις από τους έξι θανάτους στη χώρα. Η κατάσταση είναι έκρυθμη. Ζητούμε συνεχώς από την Πολιτεία να πάρει περισσότερο εντατικά μέτρα για τον κορονοϊό στην περιοχή μας και να ενισχύσει το νοσοκομείο μας με προσωπικό, υλικά και προϊόντα. Ευτυχώς, οι πολίτες λαμβάνουν τα μέτρα τους, αφού ελάχιστος κόσμος κυκλοφορεί μέσα στην πόλη. Εμείς θα συνεχίσουμε τις εκκλήσεις, ώστε οι πολίτες να μένουν, όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι τους», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Κορεντσίδης.

Ο 70χρονος που έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό την Τετάρτη, το έκτο θύμα στη χώρα, έμενε στο Μανιάκι, έναν οικισμό λίγο έξω από την πόλη της Καστοριάς.

Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο

Την ίδια στιγμή, δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου σχεδόν το 1/3 του προσωπικού λείπει από τις θέσεις του, είτε επειδή βρίσκεται σε καραντίνα, είτε διότι κάνει χρήση αδειών ειδικού σκοπού, είπε επειδή ανήκει σε ευπαθείς ομάδες και έπρεπε να προστατευθεί στο σπίτι του.

«Όταν χάνεις συνανθρώπους σου, η εικόνα δεν μπορεί να είναι παρά ιδιαίτερα δυσάρεστη. Υπάρχει τεράστια ανησυχία μέσα στο νοσοκομείο, διότι δεν ξέρουμε, πόσοι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον ιό. Έχουμε άτομα που νοσηλεύονται, τα οποία, ανάλογα με την εξέλιξη της υγείας τους ή θα πάρουν εξιτήριο για το σπίτι τους ή θα μεταφερθούν για νοσηλεία σε άλλα νοσοκομεία ή θα πάνε σε νοσοκομεία αναφοράς, αν βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό. Από χθες ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στο νοσοκομείο, ενώ παίρνονται συνεχώς δείγματα από το προσωπικό. Ήδη έχουν σταλεί 70 δείγματα, θα σταλούν κι άλλα και θα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας λειτουργούν μόνο το τμήμα επειγόντων και αυτό για τον κορονοϊό. Κάνουμε, ό,τι μπορούμε, για να κρατήσουμε ζωντανό το σύστημα Υγείας στην περιοχή μας. Ας ευχηθούμε, ο 70χρονος να αποτελέσει το τελευταίο θύμα σε ολόκληρη τη χώρα», τονίζει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καστοριάς, Χρήστος Κουσουρής.

Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι είναι συγκινητική η βοήθεια του Δήμου Καστοριάς αλλά και πολλών απλών πολιτών από ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και από διάφορα μέρη του κόσμου, που στέλνουν βοήθεια (νερά, καφέδες, αναψυκτικά, τρόφιμα, ξηρά τροφή κτλ.) στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

«Ανατριχιάζω με την τεράστια συμπαράσταση και βοήθεια που δεχόμαστε. Απλοί άνθρωποι από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και άλλα σημεία του πλανήτη μας στέλνουν τρόφιμα και διάφορα υλικά. Ο δήμος μας βοηθάει πάρα πολύ με διάφορα υλικά, ενώ έφτασε βοήθεια και από την Γ’ Υγειονομική Περιφέρεια», σημειώνει ο κ. Κουσουρής. Τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα ημέρες, σύμφωνα με τον κ. Κορεντσίδη, ο δήμος θα συνεχίσει να εφοδιάζει με τρόφιμα και άλλα υλικά το νοσοκομείο της Καστοριάς. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26