search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:11
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έσπασε το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων η Ευρώπη (LIVE διαδραστικός χάρτης)

19.03.2020 18:54
Σαρώνει ο κορωνοϊός: Ρεκόρ θανάτων στην Ισπανία, γενικός συναγερμός στις ΗΠΑ - Ενθαρρυντικές ενδείξεις στην Ιταλία - Media

 

Η Ευρώπη ξεπέρασε το όριο των 100.000 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, από τα οποία περισσότερα από 41.000 στην Ιταλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου έως σήμερα στις 19.00 ώρα Ελλάδος.

Με τουλάχιστον 100.470 κρούσματα, από τα οποία 4.752 θάνατοι, η Ευρώπη είναι η πλέον πληγείσα ήπειρος από την πανδημία και ακολουθεί η Ασία (94.253 κρούσματα από τα οποία 3.417 θάνατοι).

Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν διαγνωστεί δεν αντανακλά ωστόσο παρά ένα μέρος του πραγματικού αριθμού των μολύνσεων, καθώς μεγάλος αριθμός χωρών κάνει τεστ πλέον στις πολύ σοβαρές περιπτώσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα σημερινά, επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, η χώρα ξεπέρασε, σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού, εκείνα της Κίνας.

Οι Ιταλοί γιατροί συνεχίζουν να συνεργάζονται με Κινέζους ειδικούς που έφτασαν στην Ρώμη και δίδουν πολύτιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, αυτής, έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων. Υπάρχει φόβος ότι η τάση αυτή μπορεί να καταγραφεί και σε άλλες περιφέρειες της κεντρικής και Κάτω Ιταλίας.

Από σήμερα, τέλος, αστυφύλακες και αστυνομικοί, με τα αυτοκίνητά τους, περνούν από όλες τις περιοχές των ιταλικών πόλεων και, με μεγάφωνο, προειδοποιούν και πάλι τους πολίτες ότι η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνον για ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32