search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:24
MENU CLOSE

Τα σενάρια για το δώρο Πάσχα

19.03.2020 19:33
Σε «καραντίνα» βρέθηκαν οι φορο-έλεγχοι, έρχεται «τσουνάμι» το 2021 - Media

 

«Το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δεύτερο, εντός της εβδομάδας, μήνυμά του στους Έλληνες πολίτες, επισημαίνοντας ωστόσο πως “ο ακριβής χρόνος καταβολής του θα ανακοινωθεί από τα συναρμόδια υπουργεία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το capital.gr, η κυβέρνηση προβαίνει στην απόφαση, η καταβολή εγκαίρως του δώρου Πάσχα, να εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, προκειμένου να παρασχεθεί πρόσθετη ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

Χωρίς να αίρεται η υποχρέωση καταβολής του δώρου, εξετάζεται η δυνατότητα αναβολής της πληρωμής του πιθανότητα έως και το καλοκαίρι σε ένα σενάριο.

«Ορισμένες επιχειρήσεις δεν θα μπορούν πραγματικά κι ας το θέλουν να πληρώσουν τον άλλο μήνα Δώρο Πάσχα» τονίζει πηγή με γνώση των διεργασιών που επικαλείται το euro2day.gr. Γι’ αυτό λοιπόν στο τραπέζι είναι η κατάθεση νομοθετικής διάταξης με την οποία θα αίρονται οι ποινικές κυρώσεις μη καταβολής του Δώρου στην ώρα του και θα ανοίγει ο δρόμος ώστε το Δώρο να καταβληθεί το καλοκαίρι, ενδεχομένως μαζί με το επίδομα αδείας.

Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί ολόκληρο ακόμα και εάν ο εργαζόμενος δεν έχει δουλέψει για αρκετές εβδομάδες, δεδομένου ότι έχει μεσολαβήσει κρατική εντολή αναστολής λειτουργίας μεγάλου μέρους των επιχειρήσεων. 

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πιθανότατα την Παρασκευή. Άλλωστε την τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, θα ανακοινώσουν, αύριο στις 10.30, από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος «οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:24