search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03
MENU CLOSE

Κίνα – Κορωνοϊός: «Τουλάχιστον 14 ημέρες χωρίς νέο κρούσμα για να χαλαρώσουν τα μέτρα»

20.03.2020 06:28
Κίνα: Δέκα «εισαγόμενα» κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες - Media

 

Αυτοσυγκράτηση συνιστούν Κινέζοι αξιωματούχοι της Υγείας. Πολύ νωρίς, λένε, για να αρθούν τα μέτρα στις μετακινήσεις στο επίκεντρο της παρούσας πανδημίας, την πόλη Wuhan (Ουχάν). Φρένο στον παγκόσμιο ενθουσιασμό για το γεγονός ότι χθες, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 μήνες, ο κορονοϊός Covid-19 δεν προκάλεσε κανένα νέο κρούσμα στο Wuhan της Κίνας, έβαλαν οι Αρχές της πόλης.

Όπως δήλωσε ο κορυφαίος ειδικός στον κορωνοϊό και σύμβουλος της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας (NHC) Li Lanjuan, «το Wuhan θα χρειαστεί τουλάχιστον 14 συνεχόμενες ημέρες χωρίς κανένα νέο κρούσμα» για «να σκεφτούν οι Αρχές  αν μπορούν να αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις».

Ο κ. Lanjuan έκανε τις δηλώσεις αυτές στην κρατική εφημερίδα China Daily. Όπως εξήγησε, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα αρχίσουν να αίρονται σταδιακά όταν ο κορωνοϊός δεν ανιχνευθεί σε κανέναν νέο ασθενή επί 14 συνεχείς ημέρες. Και πάλι, όμως, οι Αρχές θα κινηθούν πολύ προσεκτικά, διότι εννοούν να μην επαναληφθεί η προτέρα κατάσταση με τις εκατόμβες των νεκρών και τα χιλιάδες κρούσματα.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο κορωνοϊός Covid-19 προσβάλλει ολοένα λιγότερα άτομα τις τελευταίες εβδομάδες. Και αυτό, εν αντιθέσει με τον υπόλοιπο κόσμο, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Η Κίνα ήταν η χώρα απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία, αλλά και εκείνη που (τελικά) έλαβε τα πιο αυστηρά μέτρα. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβανόταν η πλήρης απαγόρευση των μετακινήσεων, η υποχρεωτική αναφορά του πυρετού στις Αρχές και η υποχρεωτική καραντίνα στο νοσοκομείο. Όσοι δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα, τιμωρήθηκαν αναλόγως με την περίπτωση με βαριά πρόστιμα, φυλάκιση ή βίαιη μεταφορά στα νοσοκομεία.

Για τον σκοπό αυτό το Wuhan, που είχε την πλειονότητα των θανάτων και των κρουσμάτων, έκτισε επτά νέα νοσοκομεία. Η συνολική χωρητικότητά τους ήταν σχεδόν 10.000 κλίνες.

Η κατάσταση στην Κίνα και στο Wuhan

Όπως ανακοίνωσε χθες τα ξημερώματα η NHC, το τελευταίο 24ωρο είχαν καταγραφεί σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα 34 νέα κρούσματα, 8 νέοι θάνατοι και 23 νέα ύποπτα κρούσματα.

Το ίδιο 24ωρο είχαν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο 819 ασθενείς. Επιπλέον, 1.032 άνθρωποι είχαν βγει από την προληπτική ιατρική παρακολούθηση. Τέλος, 308 ασθενείς με σοβαρή νόσο παρουσίασαν βελτίωση της υγείας τους.

Στην επαρχία Hubei, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Wuhan, ο κορωνοϊός Covid-19 δεν ανιχνεύθηκε σε κανένα νέο άτομο. Υπήρξαν όμως 8 νέοι θάνατοι, οι έξι εκ των οποίων σημειώθηκαν στο Wuhan. Στην πραγματικότητα, από τους συνολικώς 6.792 ανθρώπους που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Hubei, οι 6.674 νοσηλεύονται στο Wuhan. Τα καλά νέα είναι ότι στο Hubei είχαν αναρρώσει 795 ασθενείς (οι 733 στο Wuhan).

Σε ολόκληρη την ηπειρωτική Κίνα, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός έχουν καταγραφεί:

  • 80.928 κρούσματα, εκ των οποίων
  • 3.245 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους
  • 70.420 ασθενείς ανάρρωσαν

Στα νοσοκομεία παραμένουν 7.263 ασθενείς, εκ των οποίων οι 2.314 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Επομένως, η επιδημία δεν έχει ακόμα τελειώσει στην Κίνα ούτε και στο Wuhan. Υπάρχει επίσης πάντοτε κίνδυνος αναζωπύρωσης, οπότε οι Αρχές κινούνται με αργά και πολύ προσεκτικά βήματα.

Πηγή: iatropedia

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03