search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30
MENU CLOSE

Δώρο Πάσχα: Για όλους και στο ακέραιο – Τα σενάρια για την καταβολή του

20.03.2020 06:36
euros.png

 

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το τρίτο διάγγελμά του από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού και ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί κανέναν εφησυχασμό ζητώντας την πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα ενίσχυσης για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες αό την πανδημία. Τόνισε ότι μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση προχωρά, σε αναθεώρηση του προϋπολογισμού και “ρίχνει” άλλα 3 δισ. ευρώ στον “πόλεμο” με τον κορονοϊό. Σημείωσε ότι θα διατεθούν άλλα 3 δισ. από το ΕΣΠΑ και όλα αυτά θα προεστθούν στα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί. (Συνολικά 10 δισ. ευρώ).

Ένα από τα σημεία που πολλοί από όσους άκουσαν το διάγγελμα ήταν ότι ο Κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τα διάφορα σενάρια για την τύχη του Δώρου Πάσχα.  Όπως είπε το Δώρο Πάσχα θα το λάβουν ακέραιο  όλοι οι εργαζόμενοι, αν και έμεινε ασαφές το πότε, με το επικρατέστερο από αυτά να θέλει τη χρονική μετάθεση της καταβολής του προς το καλοκαίρι. Επίσης, εξήγγειλε έκτακτο δώρο Πάσχα για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας και στους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας.

Τα επικρατέστερα σενάρια

Η χρονική μετάθεση καταβολής του δώρου Πάσχα για συγκεκριμένους κλάδους στον ιδιωτικό τομέα θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

«Άλλωστε αν δοθεί το δώρο τώρα δεν θα έχει νόημα και πολλές επιχειρήσεις ίσως δεν μπορούν να το καταβάλλουν», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Αυτό υπονόησε και ο υφυπουργός Οικονομίας, Θόδωρος Σκυλακάκης, αναφέροντας φειδωλά στον ΑΝΤ1: «Το δώρο Πάσχα ίσως δοθεί λίγο αργότερα».

Σύμφωνα με το ένα σενάριο, η καταβολή του θα πρέπει να υπολογίζεται τον Ιούνιο.

Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί μία επιπλέον ανάσα σε επιχειρήσεις που δοκιμάζονται και επιπλέον θα κατευθυνθεί η ρευστότητα προς τους δοκιμαζόμενους κλάδους της οικονομίας και όχι σε αυτούς που περνάνε “ξώφαλτσα” την επιδημία.

Από την άλλη, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει εξετάσει εισηγήσεις προκειμένου το Δώρο Πάσχα να καταβληθεί μετά από 4 μήνες και να συμπέσει με το επίδομα αδείας.

Αρκετά πιθανό είναι πάντως, επιχειρήσεις οι οποίες όχι απλώς είναι ανοιχτές αλλά δουλεύουν με μεγάλη αύξηση τζίρου, όπως τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία, θα καταβάλλουν κανονικά στην ώρα του το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30