search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Το κείμενο της Κατερίνας Γκαγκάκη για τον 83χρονο πατέρα της – «Θυμώνω και φοβάμαι σαν παιδί»

20.03.2020 08:28
Κορωνοϊός: Το κείμενο της Κατερίνας Γκαγκάκη για τον 83χρονο πατέρα της - «Θυμώνω και φοβάμαι σαν παιδί»  - Media

 

Με ένα συγκινητικό κείμενο η Κατερίνα Γκαγκάκη περιγράφει τα συναισθήματα που νιώθει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με την έξαρση του κορωνοϊού παγκοσμίως.

Με έντονη ευαισθησία αναφέρεται στον 83χρονο πατέρα της που φοβάται μη χάσει, ενώ δε διστάζει να εξωτερικεύσει ενοχές, ανασφάλειες, φόβίες και θυμό απέναντι στα νέα δεδομένα που έφερε στη ζωή όλων μας αυτός ο αόρατος και επικίνδυνος “εχθρός”.

«Παίρνω τηλέφωνο τον μπαμπά μου. Είναι σχεδόν 83. “Φοβάμαι του λέω”. “Να μη φοβάσαι κοριτσάκι μου”, μου λέει, “Εδώ είμαι εγώ. Όλα θα πάνε καλά”. Είμαι σχεδόν 48» σχολιάζει στην ανάρτησή της στο instagram, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία που κρατά το χέρι του μπαμπά της.

Με τις ίδιες φράσεις κλείνει και το κείμενό της, με τίτλο «Θυμώνω και φοβάμαι, σαν παιδί. Είναι κακό αυτό;» στο blog της στο queen.gr.plus.

“Θυμώνω που φαντάζομαι το μέχρι πρότινος πραγματικό στήριγμα της ζωής μου, μέχρι πριν 3- 4 χρόνια και σε πρακτικό επίπεδο, τα τελευταία κυρίως σε ψυχικό, συναισθηματικό, αυτοπροσδορισμού, τον άνθρωπο που ήταν σειρά μου και υποχρέωσή μου να του δώσω όση περισσότερη δύναμη και ανάσα μπορούσα, να κάθεται μόνος σπίτι του, φοβισμένος και ζαρωμένος και να περιμένει. Όχι να περάσει, όχι. Να τελειώσει.
Κι εγώ που τουλάχιστον για 44-45 χρόνια απευθυνόμουν εκεί χωρίς καμία αυτοσυγκράτηση και ζητούσα, ακουμπούσα, απαιτούσα, έπαιρνα και απολάμβανα σε σημείο συχνά κακομαθημένης απρέπειας -ακόμα και αμετροέπειας-, να στέκομαι σήμερα παγωμένη μπροστά σ΄ ένα τηλέφωνο χωρίς να ξέρω πώς να μεταφέρω ανακούφιση μέσα από το «τι κάνεις σήμερα, μην ανησυχείς, μη φοβάσαι».
Και σκίζομαι κομμάτια που μπαίνω για δευτερόλεπτα στην ψυχή, στις αντοχές ενός ανθρώπου που έχοντας δώσει ό,τι ήταν ανθρωπίνως -και όχι μόνο- δυνατό, κάθεται σ’ έναν καναπέ και βομβαρδίζεται τηλεοπτικά από την απόλυτη βεβαιότητα ότι το λίγο που του έχει απομείνει του το απομυζούν, η απόλυτη απομόνωση και εκείνη η μπάρα στα γραφήματα που ανεβαίνει συνεχώς και στη βάση γράφει «ευπαθείς ομάδες» γράφει μεταξύ άλλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37