search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:03
MENU CLOSE

Άγαρμπη έμπνευση Καράογλου για «εθνική ομοψυχία»: Έμπλεξε την ελληνική σημαία με τον… κορωνοϊό και τον Έβρο

20.03.2020 10:34
Άγαρμπη έμπνευση Καράογλου για «εθνική ομοψυχία»: Έμπλεξε την ελληνική σημαία με τον... κορωνοϊό και τον Έβρο - Media

 

Μερικές φορές κάποιοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο επιχειρούν άγαρμπα να αξιοποιήσουν επικοινωνακά ακόμα και το φαινόμενο του κορωνοϊού. 

Για παράδειγμα, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος απευθύνει «έκκληση σε κάθε Ελληνα και σε κάθε Ελληνίδα να υψώσουν από σήμερα την ελληνική σημαία σε μπαλκόνια και παράθυρα». Κι όλο αυτό σε μια προσπάθεια “τόνωσης του αισθήματος της εθνικής ομοψυχίας, στους δύσκολους αγώνες που δίνει η πατρίδα μας στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και της ασύμμετρης απειλής στον Εβρο”, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

«Οι Έλληνες είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και τους αγώνες. Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε υψηλά ιδανικά και ιδέες, γι’ αυτό αποτελούμε παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και χρέους», δηλώνει ο κ. Καράογλου και συνεχίζει: «Επειδή οι ημέρες που ζούμε δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας, προτρέπω να υψώσουμε από σήμερα παντού -σε κάθε μπαλκόνι και παράθυρο- την ελληνική σημαία σε ένδειξη ομοψυχίας. Με τον τρόπο αυτόν τιμούμε όσους δίνουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα και στα δύο μέτωπα, ενώ παράλληλα τιμούμε την εθνική παλιγγενεσία και φυσικά τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821, που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος. Από τη στιγμή που φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ντύνουμε την Ελλάδα στα γαλανόλευκα, στέλνοντας το μήνυμα πως στις δύσκολες στιγμές είμαστε ενωμένοι. Η σημαία είναι το σύμβολο των εθνικών μας αγώνων. Συλλογικά και πειθαρχημένα θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία».

Μήπως όλο αυτό είναι λίγο υπερβολικό; 

Μετά το βγαίνουμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε τους γιατρούς (τους οποίους όμως δε δέχεται να συναντήσει ο υπουργός Υγείας), έχουμε πάλι έκκληση να βγούμε στα μπαλκόνια για να κρεμάσουμε τη σημαία. Ελπίζουμε να μην ακούσουμε μόνο ότι η γαλανόλευκη διώχνει και τον κορωνοϊό από τις μπαλκονόπορτες!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 18:01