search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αθώος… μετά θάνατον ο γιατρός που προειδοποίησε για την επιδημία

20.03.2020 13:19
Κορωνοϊός: Αθώος... μετά θάνατον ο γιατρός που προειδοποίησε για την επιδημία - Media

 

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, η Κίνα απαλλάσσει από τις κατηγορίες, μετά θάνατον, τον Li Wenliang, τον γιατρό που είχε προειδοποιήσει για το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Οι επίσημες αρχές της Κίνας είχαν κατηγορήσει τον 34χρονο οφθαλμίατρο για τις προειδοποιήσεις του σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την επίσημη υπηρεσία ειδήσεων της Κίνας, η αστυνομία στην πόλη Ουχάν ανακάλεσε το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει για τον dr. Li Wenliang και εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση «επίσημης συγγνώμης» προς την οικογένειά του.

Ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί πειθαρχικές ποινές σε δύο αξιωματικούς «για τον αρχικό χειρισμό του θέματος» χωρίς να υπάρχουν ωστόσο περαιτέρω λεπτομέρειες.

Με τον θάνατό του τον Φεβρουάριο από κορωνοϊό, ο Li έγινε το σύμβολο της οργής του κόσμου απέναντι στο κομμουνιστικό καθεστώς και στον έλεγχο που ασκεί στη διάδοση της πληροφορίας καθώς οι αρχές επιχειρούσαν να διασπείρουν ψέματα, αποκρύπτοντας την αληθινή έκταση μετάδοσης του ιού.

Ο 34χρονος οφθαλμίατρος πέθανε στις αρχές Φεβρουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο της Ουχάν, όπου εργαζόταν και πιθανόν μολύνθηκε από ασθενείς στις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Μετά από την θανατηφόρα πορεία του ιού, η Ουχάν πλέον διανύει τη δεύτερη μέρα χωρίς κρούσματα.

Το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι και οι 39 νέες περιπτώσεις που καταγράφηκαν σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή είναι εισαγόμενα κρούσματα, δείχνοντας ότι οι άκαμπτοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και οι απαιτήσεις για εγκλεισμό φαίνεται να έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Κίνα ωστόσο έχει μετριάσει πλέον ορισμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην επαρχία της Γουχάν, αν και τα επαρχιακά σύνορά της παραμένουν κλειστά. Οι αξιωματούχοι δηλώνουν ωστόσο, ότι προτίθενται να άρουν την καραντίνα όταν συμπληρωθούν 14 συνεχόμενες ημέρες στην πόλη, χωρίς νέα κρούσματα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39