28/05/2020 18:40:20

Κορωνοϊός: Φθάνει στην Ελλάδα βοήθεια από την Κίνα

Κορωνοϊός: Φθάνει στην Ελλάδα βοήθεια από την Κίνα - Media
 
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία στις 20 Μαρτίου με τον Κρατικό Σύμβουλο και Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον κινεζικό λαό και ευχαρίστησε για την παρεχόμενη βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού. Βοήθεια οποία αναμένεται να αφιχθεί αύριο (Σάββατο, 21 Μαρτίου) στην Αθήνα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε διαρκή επικοινωνία.
 
Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε λάβει επιστολή συμπαράστασης από τον Κινέζο ομόλογό του,Wang Yi, στην οποία ο Κινέζος ΥΠΕΞ εκφράζει τα συλληπητήριά του για τα θύματα του κορονοϊού, αλλά και την ετοιμότητα και προθυμία της Κίνας να στηρίξει την Ελλάδα με χρήσιμες πληροφορίες από την πρόσφατη εμπειρία της, αλλά και πρακτικά.
 
«Κατά τη διάρκεια της μάχης των Κινέζων πολιτών κατά της επιδημίας, η ελληνική κυβέρνηση και ο λαός μας πρόσφεραν κατανόηση και συμπαράσταση, για το οποίο εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη. Ο ιός δεν σέβεται σύνορα. Η δημόσια υγεία είναι κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν όλοι ανεξαιρέτως και η συμπαράσταση και η συνεργασία είναι τα πιο ισχυρά όπλα για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση», αναφέρει ο κ. Wang στην επιστολή του.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.