search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:12
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Πιο ελαστικούς κανόνες για τα κόκκινα δάνεια υιοθετεί η ΕΚΤ

20.03.2020 16:43
Κορωνοϊός: Πιο ελαστικούς κανόνες για τα κόκκινα δάνεια υιοθετεί η ΕΚΤ - Media
 
Πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης που αφορούν κυρίως τον χειρισμό των κόκκινων δανείων, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η ΕΚΤ συστήνει κατ΄ουσίαν στις τράπεζες, να λαμβάνουν λιγότερες προβλέψεις για τα κόκκινα δάνεια, προσφέροντάς τους έτσι, σημαντική κεφαλαιακή ανακούφιση.
 
Τα νέα μέτρα της ΕΚΤ, παρέχουν στις τράπεζες περαιτέρω χαλάρωση των εποπτικών κανόνων, έτσι ώστε να τις βοηθήσουν ν΄αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού, προσφέροντας ευελιξία στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
 
Οι τράπεζες θα είναι σε θέση να επωφεληθούν πλήρως από τις εγγυήσεις και την στάση των πληρωμών που εφαρμόζουν οι δημόσιες αρχές για να αντιμετωπίσουν τη σημερινή κρίση. Επίσης, η ΕΚΤ συνέστησε στις τράπεζες να εφαρμόσουν τα νέα λογιστικά πρότυπα με έναν τρόπο που αποφεύγει τις υπερβολικές προβλέψεις για ζημίες από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
 
Η υιοθέτηση μιας λιγότερο αυστηρής προσέγγισης για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των μέτρων που έχει εξαγγείλει τις τελευταίες ημέρες η ΕΚΤ. Πλέον, εναπόκειται στις διοικήσεις των πιστωτκών ιδρυμάτων να ανταποκριθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχουν θεσπιστεί, τόσο από την ΕΚΤ, όσο και από την κυβέρνηση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10